Kada dani postanu sve kraći, a jutra sveža i maglovita, redovno dobijamo želju da svetli manikir zamenimo nekim dubokim, tamnim i dramatičnim nijansama. Nijanse koje su nam u pravilu bile nekako premračne, odjednom nam deluju savršeno i jedva čekamo da ih sve redom isprobamo.

Nokti s efektom lakovane kože tačno su onakvi kako i zvuče: super kratki, super tamni i super sjajni sa završnim slojem koji izgleda kao da je od lakovane kože i sa sjajem poput ogledala. Kombinacija ovih bitnih elemenata čini ih elegantnima i savršenim odabirom za nošenje na koncertima, romantičnim spojevima i zapravo svim mogućim događajima koja nam padaju na pamet, a u potpunosti prikladno izgledaju i za dan u kancelariji.

Svi smo mi pobornici nekih različitih estetika i gotovo je nemoguće pronaći jednu stvar kojom će baš svi biti oduševljeni, a kada je sve veća popularnost noktiju s efektom lakovane kože u pitanju, ona bi mogla biti reakcija na jako dugačke nokte ukrašene poprilično komplikovanim nail artom.

"Iako stvarno dugački, ekstremno maksimalistički nokti s 3D dizajnom još uvek ne nestaje, trendovi se sve više kreću prema jednostavnijim noktima koji su još uvek toliko lepi da ostavljaju dojam", rekla je Brittney Boyce, slavna nail umetnica i osnivačica 'Nails of LA'.

"Tamni, kratki nokti su u jesenskim mesecima vrlo očekivani i popularni, ali kada im dodamo završni sloj s izgledom lakovane kože, oni postaju jako punk, i jako seksi. Šalju ljudima poruku da vas shvate ozbiljno i da se ne zezaju s vama", poručila je Brittney.

Iako su tamne nijanse i sjajni završni lak ključni za ovaj izgled, nemojte podceniti kratku dužinu noktiju. Ovaj manikir će izgledati jednako cool i na stiletto noktima, ali zahvaljujući kraćoj dužini nokti će se puno više isticati. Ovaj efekat i sami možemo lako postići - samo treba oblikovati i isturpijati nokte na nešto kraću dužinu, premazati ih dubokim, tamnim lakom i premazati sa super sjajnim nadlakom. Bitno je samo izbegavati svetlucave, glazirane nijanse i umesto toga se odlučiti za klasične kremaste boje. Sve što je prozirno ili svetlucavo trebalo bi izbegavati i umesto toga se držati zagasitih nijasni poput tamno zelene, bordo crvene ili moka smeđe.