Jesen je još uvek tu, ali uvek možemo unapred da se pripremimo za bar deo zimskih beauty tretmana i potražimo inspiraciju. Tako se već pojavljuju određeni trendovi među zimskim manikirima i bojama lakova idealnih za ovaj hladni period.

Uz trend obožavanih glaziranih noktiju, čija popularnost ne jenjava, ove zime pažljivo ćemo birati između jednostavnih, monohromatskih manikira i boja lakova. Crna, tamnozelena, bordo i tamnoplava samo su neke od klasičnih zimskih nijansi koje i dalje volimo, ali su šljokice, sjajni nokti, ali i prirodni i neizbežni francuski, takođe pronašli svoje mesto među zimskim trendovima manikira.

U nastavku donosimo predviđanja za najpopularnije boje lakova za nokte ove zime!

1. Glazirani nokti

Između sjajnih i svetlucavih noktiju, ovi reflektujući nokti su i dalje u trendu. Prelepo sijaju na dnevnom svetlu, a idealni su za praznične zabave jer reflektuju svetlost iz različitih uglova.

Glazirani nokti.
Instagram 

2. Zagasiti tamni tonovi

Klasične zimske tamnozelene i tamnoplave nijanse ove zime će dobiti dosadniji i prigušeniji ton, što će samo povećati njihov sofisticirani izgled.

Zagasiti tamni tonovi.
Instagram 

3. Hrom zlato

Zlato je odličan način da doterate svaki manikir, a ove zime ćemo ga nositi kao prelep hromirani zlatni dodatak na noktima.

Hrom zlato.
Instagram 

4. Bordo

Zimski period ne prolazi bez ove omiljene nijanse, koja je ove zime raskošna i sjajna, a izgleda divno posebno na kraćim noktima.

Bordo lak za nokte.
Instagram 

5. Midnight Black

U zavisnosti od sezone, crni lak za nokte ulazi i izlazi iz mode, a ove sezone je ponovo u modi. Crna boja laka za nokte je kao i odeća u ovoj boji, raznovrsna je i pristaje svima i siguran je izbor koji će odgovarati svakom tonu kože.

crni lak za nokte.
Instagram 

6. Krupne šljokice

Savršeni za zabave, lakovi za nokte sa krupnim šljokicama podižu svaki izgled na novi nivo. Završni transparentni sloj koji će zapečatiti šljokice i sprečiti brzo skidanje laka je obavezan u ovom manikiru.

Krupne šljokice na noktima.
Instagram 

7. Prirodna i neutralna boja

Prirodne, nude nijanse nikada ne izlaze iz mode, bez obzira na godišnje doba, pa se tako savršeno uklapaju i u zimski period. Uz nude manikir, nokti i prsti izgledaju duže i idealna su osnova za minimalistički nail art. Uz nude manikir, nokti uvek izgledaju uredno, ali bez isticanja.

Prirodna i neutralna boja.
Instagram 

8. Bottega zelena

Bottega zelena je boja o kojoj se priča već nekoliko sezona, a ujedno je i jedan od najvećih trendova u bojama lakova za nokte ove godine. Ova živahna nijansa sigurno će uneti boju i živost u tmurne zimske dane.

Bottega zelena.
Instagram 

9. Francuski manikir

Nakon što je francuski manikir doživeo bezbroj zabavnih verzija, sa vrhovima u raznim bojama, ove zime se vraćamo klasičnoj formi, sa belim ili blago svetlucavim vrhom koji će se savršeno uklopiti u sve modne kombinacije.

Francuski manikir.
Instagram 

10. Fini sjaj

Pored velikih šljokica, ove zime biće mesta i za suptilnije, finije šljokice na noktima u zlatnoj ili beloj boji, koje će biti savršene za sve praznične prilike.

Fini sjaj na noktima.
Instagram 

11. Baršunasti nokti

Prelep manikir sa efektom pliša je savršen manikir za zimske mesece! Visok sjaj noktiju imitira mekoću pliša, koji zbog udobnosti i elegancije posebno volimo da nosimo tokom zime, pa će se manikir sa efektom baršuna savršeno uklopiti.

Baršunasti nokti.
Instagram