„Pravi prijatelji su poput dijamanta – svetli, predivni, dragoceni i uvek u modi.“- Nicole Richie

Za većinu, prijateljstva potiču iz veza iz detinjstva, sličnih interesovanja ili zajedničke grupe prijatelja — zato danas retko kada odvojimo vreme da zastanemo i razmislimo o tome kako naš najbliži krug može uticati na naše živote. Nemojmo lagati: postoji istina u izreci „S kim si takav si“, i svi bi trebalo da se okružimo ljudima kojima je iskreno stalo i žele najbolje za nas.

Problem u ovome je što je lakše reći nego pronaći prijatelje u odrasloj dobi. Naši užurbani radni rasporedi, porodične obaveze i ljubavni životi često ostavljaju malo prostora za druženje ili energiju za negovanje veza koje već imamo. I kada razvijete bliži odnos sa nekom osobom, on je daleko od prijateljstava kakva smo imali u 20-im. Iako ćete prijateljstva u kasnijem dobu više preispitivati nego u 20-im kada ste imali više vremena za druženje, neke stvari će vam jasno ukazivati na to da li je vaše prijateljstvo još uvek vredno.

prijateljstvo
Shutterstock 

Pravo prijateljstvo odlikuje uzajamna podrška, radost zbog uspeha onog drugog, uzajamno poštovanje i poverenje, sloboda da budete onakvi kakvi zaista jeste, uverenje da u teškim trenucima nećete ostati sami.

Prijatelj kom ste važni će uvek želeti da vas najbolje posavetuje, ali i da vam daje najbolje preporuke.

Tako u svetu Iqos potrošača lako možete prepoznati prijatelja pomoću programa poznatog kao „Preporuči prijatelja“. Svaki registrovani IQOS korisnik dobija svoj jedinstveni KOD, koji može da podeli sa svojim prijateljima, koji su punoletni pušači, i pomogne im da naprave bolji izbor od nastavka pušenja cigareta.

Ukoliko nemate prijatelja koji koristi IQOS u svom okruženju, ne brinite. Mirjana Bobić Mojsilović, znajući koliko je važno da ne budete sami prilikom donošenja važnih, ponajviše životnih odluka, odlučila je da podeli sopstveno iskustvo kroz savete i preporuke, te da bude podrška onima koji ne žele da prestanu sa korišćenjem nikotinskih proizvoda, a žele da naprave bolji izbor od nastavka pušenja cigareta i pređu na IQOS. Svakako treba imati u vidu da ni IQOS nije proizvod bez rizika jer oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost I da je najbolje da prestanete u potpunosti da koristite nikotinske proizvode.

NPH00011.jpg
Iqos 

Slavna spisateljica dobro se seća svih izazova i prepreka na putu da cigaretama kaže “zbogom”, te je otvoreno podelila priče o svim fazama sa kojima se susrela, ali i o svojim slabostima na ovom putovanju, kao i o zadovoljstvu postepenog otkrivanja prednosti prelaska na IQOS.

Mira je istakla i koliko joj je značila podrška prijatelja na tom putu. Uvek savetuje drugima da se kod važnih odluka okruže ljudima koji ih istinski vole, i koji pružaju podršku, a ne samo pridike.

Baš iz tog razloga, odlučila je i da podeli svoje KOD preporuke i na taj način olakša svima prelazak na bolju alternativu od nastavka pušenja cigareta.

Promena je teška i kreće od nas samih, ali lakše se menjamo uz prijatelje. Jedno je sigurno, lakše je promeniti lošu naviku kada imaš uz sebe prijatelja poput Mirjane Bobić Mojsilović kome je to uspelo.

Bitno je samo da im se obratimo.

Važna informacija: IQOS nije proizvod bez rizika, oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.