Leto u Beogradu je iskustvo samo po sebi. Kao prestonički grad, leti se njegova dinamika, gotovo neosetno, promeni na neki način. Popularne gradske zone vrve od ljudi, tokom festivala u okolini sve vrvi od posetilaca, a život u Beogradu se ne usporava, već nekako prepakuje i redizajnira. Taman tako da postane novo iskustvo svaki put svakome od nas.

Zato smo pripremili vodič šta sve možete raditi u Beogradu tokom leta!

Malo stvari vrišti „leto“ kao stari dobar piknik. Samo spakujte korpu punu svoje omiljene hrane i bacite ćebe u neki od beogradskih parkova za suštinsko sezonsko iskustvo.

Kada ste poslednji put bili na Avali ili na Košutnjaku? Naša mala planina idealna je za beg od žege gradskog asfalta. Uvek impresivne skulpture Meštrovića, predivna priroda, restorani, i naravno – toranj na Avali učiniće da se opustite i zaboravite da ste samo nekoliko kilometara udaljeni od kuće. Na Košutnjaku pored šetnje prirodom možete rezervisati svoj termin jahanja i doživeti prirodu šume iz drugog ugla.

beograd
Shutterstock 

Za osetan dašak mora u srpskoj prestonici, uvek se vraćamo na Adu Ciganliju. Ukoliko ste zaljubljenik u zabavu, zanimljiv i sadržajan dan u vidu sportova, restorana, vožnje vozićem možete provesti na ovom beogradskom kupalištu, a za one koji ipak žele odmor - uvek mogu pronaći manje popularna mesta na kupalištu idealna za beg od gradske buke.

Tokom leta svi se na neki način trudimo da pobedimo visoke temperature, a to najlakše možete postići odlaskom na gradske bazene. Sada mnogi lokalni hoteli pružaju uslugu dnevnog boravka na bazenima, te je sada pravo vreme da otkrijete najbolje bazene ali i SPA centre u gradu!

shutterstock_1503238700.jpg
Shutterstock 

Kada se poslednji put napravili pešački obilazak grada? Lako možete mapirati neke znamenitosti i zanimljiva mesta u glavnom gradu sa zanimljivom istorijom koja niste dugo posetili, neka čak i godinama. Samo zgrabite prijatelja za ruku i krenite da lutate.

Ukoliko ipak niste ljubitelj šetnji, uvek možete iznajmiti bicikl, ukoliko ga ne posedujete, i prepustiti se avanturi vožnje ulicama na koje ste i zaboravili.

Tokom prijatne večeri u velikom gradu, ništa - ili skoro ništa - nije bolje od gledanja filma pod zvezdama u nekoliko bioskopa na otvorenom. Možete dobiti sve stvari koje volite na jednom mestu, kokice, slatkiše, nachos sa sirom, i naravno zadovoljstvo gledanja omiljenog filma na srebrnom ekranu, plus jedinstven osećaj sedenja u prelepom ambijentu na otvorenom. Ovom užitku možete dodati i IQOS bezdimni uređaj koji je bolja alternativa za klasične cigarete.

shutterstock_1148998826.jpg
Shutterstock 

Kako nam je do kraja leta ostalo još par vikenda, odlučili smo da u svakom od njih maksimalno uživamo. Prema izreci "Po jutru se dan poznaje", rešili smo da svaku subotu i nedelju započnemo dobrom kafom u nekim od beogradskih lokala na Dorćolu. Izdvojite trenutak za sebe, stavite obaveze na “hold” i prepustite se šoljici kvalitetne kafe i IQOS uređaju koji će upotpuniti uživanje u vikendu.

shutterstock_1806583636.jpg
Shutterstock 

Za vikend, ali i radnim danima, uvek se malo možete opustiti uz živu muziku. Proverite raspored muzičkih događaja u gradu i označite kalendar svojim favoritima.

Noć u gradu tokom leta može biti potpuno drugačije iskustvo nego zimi - ako napravite pravi izbor. Istražite najbolje rooftop barove i uživajte u svom omiljenom koktelu dok uživate u živopisnom noćnom pogledu i svetlima vašeg grada.