Nije bilo sumnje. Crvena boja istakla se na pistama svetskih metropola za prolećnu sezonu 2023. Smela nijansa oduševila je mnoge svojim živahnim i radosnim efektom koji je takođe neočekivano nosiv.

Michael Kors je u Njujorku monohromatsku kolekciju razbio sa nekoliko komada crvene boje izgleda paradirao niz pistu.

profimedia-0757861135.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

U Milanu, debitantska kolekcija Maximilian Davisa za Salvatore Ferragamo uključila je kolorit u sve - od blistavih ključnih komada do sandala futurističkog dizajna koje su krasile stopala manekenki.

profimedia-0759609007.jpg
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia 

I kako se modni svet konačno preselio u Pariz, Loewe-ovi vešti oblici su takođe viđeni u bogatoj crvenoj nijansi, što je učvrstilo činjenicu da je ova boja pravi prolećni trend.

profimedia-0760115635.jpg
x / Avalon / Profimedia 

Malo nakon Fashion Week-ova prolećne kolekcije stigle su u prodavnice i preplavile ih crvenom bojom. Oni koji žele da testiraju nijansu imaju zaita mnogo opcija - od sakoa sa duplim kopčanjem do uskih suknji, letnjih haljina laganih materijala i najklasičnijih modela koji su obeleženi ovom intenzivnom bojom.

profimedia-0761861517.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

A za one koje vole minimalizam i koji nisu baš spremni da se posvete potpunom monohromatskom izgledu, jedan od najlakših načina da unesete ovu boju u svoju garderobu je preko dodataka. Pored upečatljive ručne torbe u živopisnoj nijansi ili klasičnih cipela, super opcija jeste i IQOS uređaj u Originals crvenoj boji.

Najbolji deo? Ova boja je večni klasik, tako da ovi komadi neće zastariti na jesen.