Miris igra jednu od najvažnijih uloga u privlačnosti između osoba suprotnog pola, pa često upravo po njemu određujemo koliko će nam se neko dopasti. Muškarce privlače raznorazni mirisi, a dame uglavnom vole da mirišu na skupe parfeme, te će vas možda ovaj spisak motivisati da probate i nešto drugačije note.

Muškarci ne vole baš kada se žena mnogo parfemiše, više ih privlači miris vaše negovane kože. Najprivlačnije su im žene koje se osećaju na blagi miris pačulija, sandalovine i ćilibara.

Stručnjaci su dokazali da su muškarcima uzbudljive mirisne note bundeve (koliko god to čudno zvučalo), a tu su još vanila, cimet i, naravno, kafa. Note citrusnog voća takođe mogu delovati uzbudljivo, ali ovde je važno ne preterivati.

U nastavku otkrijte mirise koji privlače i odbijaju muškarce:

1. Jasmin

U hinduističkoj i muslimanskoj tradiciji jasmin je poznat kao „miris ljubavi“. Za ovaj sladak i delikatan miris tvrdi se da je jedan od najjačih afrodizijaka koji postoje, sa mnogo varijanti koje imitiraju životinjski mošus.

Mirisi koji privlače i odbijaju muškarce
Unsplash/ EviesCmmbbwn 

2. Vanila

Slatka vanila je takođe potencijalni afrodizijak. Njen nostalgični profil je izuzetno mekan i utešan, što vam može pomoći da se opustite i prepustite uživanju. Vanila je lagana, slatka i lepo se prima na kožu.

3. Starinski parfemi

Ovo se odnosi na čuvene parfeme koji su bili popularni u prošlom veku, a koje obično vezujemo za starije osobe. Ako mirišete na nešto što ostavlja trag alkohola ili taj puderast miris čistoće i sterilnosti, ličite mu na majku a ne na buduću partnerku. Teški i sladunjavi parfemi ne uzbuđuju muško čulo mirisa, već ga samo iritiraju.

Mirisi koji privlače i odbijaju muškarce
Unsplash/ meysammoghimzade 

4. Duvan

Nijedan muškarac, bilo da je pušač ili ne, ne želi da ima osećaj kao da deli intiman trenutak sa pepeljarom kada poljubi ženu. I pored toga što se našoj zemlji beleži veliki broj pušača, i muškaraca i žena, ne možemo da poreknemo da je ovaj miris neprijatan. Kao rešenje i bolja alternativa cigaretama izdvajaju se IQOS uređaji sa kojima miris duvana u kosi postaje prošlost. Pored toga, na suprotan pol više nećete delovati odbijajuće zbog svoje ružne navike koja je stvorila utisak da ne marite za higijenu.

Stvar je, naravno, individualna. Svaki muškarac je priča za sebe, ali ipak, barem dok ne saznate šta miriše po njegovom ukusu, otkrijte koj su toi mirisi koji najčešće privlače muškarce.