Praznici sU, što se kaže - “ispred nosa”, te je sad pravo vreme da pripremite novogodišnje poklone i ne čekate zadnji trenutak i nezaobilazne gužve. Uostalom, znate već kako to ide - uglavnom trčite na sto strana, pod stresom ste dok ne nabavite sve i na kraju dolazite do toga da su vam praznici preseli, umesto da ste u njima uživali, a sebe, kao po nekom pravilu ostavljate za kraj.

Pa zašto onda ove godine ne biste razbili obrazac i pronašli idelane poklone za sve one koji su vam važni, ali za promenu, obradovali i sebe? Zato dobro obratite pažnju na predloge koji će svima izmamiti osmeh na lice.

Pokloni za ukućane

Kada su u pitanju naši stariji ukućani, lep šal i rukavice mogu biti sjajan poklon, kao i neki lep ukras za kuću, ramovi za slike, šah ili neke druge društvene igre. Ali ako baš želite da ih oduševite, masažer za noge, primera radi, koristan je poklon ali i sjajan način da ih obradujete. Tu takođe spadaju i anatomski jastuci, električni čajnici, grejači za ruke ili noge…

Pokloni kojima ćete iznenaditi voljenu osobu
Shutterstock 

Pokloni za prijatelje

Knjige su pun pogodak, SPA poklon kartice, mirišljave sveće, ili pak neke interesantne čarape idealni su pokloni za prijatelje. Ukoliko baš želite da budete originalni, uvek možete najboljoj prijateljici pokloniti identičan privezak sa ugraviranim imenima, natpisom ili pak koordinatama koje su bitne za vaše drugarstvo. Dekorativni elementi poput neobičnih držača za slike i makramea takođe su uvek dobar izbor, ali i insta kamera čime ćete zabeležiti neke od vaših omiljenih trenutaka.

Za ljubitelje gedžeta, uvek možete odabrati bluetooth slušalice ili mini zvučnik, bežični punjač za telefon, ili mini osveživače vazduha.

Pokloni za NJEGA

Kada su u pitanju pokloni “za njega”, odnosno, za vašu “jaču” polovinu, dobar sat ili kožni kaiš garantovano će ga ostaviti bez teksta. Manžetne, novčanik, držač za kartice… sve su to klasici sa kojima nema greške. Sa druge strane, izrađena karikatura - može biti nešto originalno i potpuno drugačije od svega što su ikad dobili.

Pokloni za NJU

Naravno, ne smemo zaboraviti ni poklone za dame. Šminka je uvek pravi pogodak, ali i masažeri za lice poput gua cha ili rolera od žada. Električno ćebe ili i termosi su takođe dobar izbor, kao i setovi za negu kose ili kože. Komadi nakita ili šal od kašmira će svaku damu oduševiti, ali i dobra tašna koju je dugo želela.

Univerzalni pokloni

Na samom kraju - bitna je pažnja. Flaša dobrog vina, cveće, neka kvalitetna čokolada sa mnogo kakaa nekad su sasvim dovoljni. Dobar poklon su i pidžame, posteljina sa neobičnim printom, mali kuhinjski aparati koji olakšavaju kuvanje, bath bombs za duge i penušave kupke, masažeri ili pak bojanke za odrasle, koje su sjajne kada nam treba da brzo smirimo živce.

Ne zaboravite sebe!

Kada je u pitanju sezona darivanja, nekako svi sebe ostavljamo za kraj, što je ogromna greška! Zašto onda to ne bismo odmah promenili? Umesto da čekamo “onaj tamo ponedeljak” ili čuveni 31. da bismo krenuli sa “novogodišnjim rezolucijama”, uvek možemo sa promenama krenuti već danas.

Tako, primera radi, ukoliko želite da se rešite nekih loših navika, kao što je pušenje, najbolje bi bilo da prestanete, ali ukoliko to ne možete, barem možete preći na bolju i zdraviju varijantu, kao što je na primer IQOS, uređaj koji zagreva, a ne sagoreva duvan.

Pokloni kojima ćete iznenaditi voljenu osobu
Shutterstock 

Sa druge strane, ukoliko vam je cilj da svoju figuru dovede u red, častite sebe članstvom za teretanu, ili setom tegova. Ili pak, ukoliko je vaš cilj da čitate više, neki elektronski čitač biće pun pogodak jer ćete na hiljade knjiga nositi u svom džepu. Kreativne radionice, izleti van grada ukoliko želite da putujete… samo su neki od predloga koji vam zaista mogu promeniti život i učiniti da se osećate bolje u svojoj koži.

Ne zaboravite, bitno je krenuti… a, onda, korak po korak do ispunjenja svega onoga što vam je na “to-do listi”.