Dakle, koje su to navike na koje treba da obratimo pažnju ukoliko ne želimo miris dima u kosi nakon svakog izlaska?

U nastavku saznajte nekoliko brzih i lakih načina pomoću kojih možete zadržati lep i svež miris u kosi.

1. Koristite mirisni suvi šampon

Kada je reč o tome da vaša kosa izgleda sveže i da miriše čisto za nekoliko sekundi prvi u pomoć pristiže- suvi šampon. Preporučujemo da koristite mirisni suvi šampon kako biste najbrže maskirali sve mirise u kosi.

Šta sve treba znati pre kupovine fena za kosu?
Shutterstock 

2. Prosušite kosu fenom

Da li ste znali da upotreba fena na kosi koja nosi neprijatan miris može pomoći da se otkloni ružan miris? Pojačajte fen za kosu na najjače i prođite njime kroz celu dužinu kose kako bi ponovo zamirisala na čisto.

3. Redovno perite češalj i četku za kosu

Kao što morate redovno da perete kosu, takođe morate da održavate higijenu češlja i četke za kosu. Ako ne čistite četku za kosu, to može povećati neprijatne mirise u kosi.

kosa
Shutterstock 

4. Bolji izbor

Ono što bi moglo da pobedi neprijatan miris duvanskog dima na vašoj kosi je prelazak na bezdimnu alternativu - IQOS uređaj za zagrevanje duvana čiji blagi miris ne narušava svežinu na čistoj kosi. Ukoliko niste pušač, bolju alternativu tradicionalnog užitka možete predložiti ljudima u okruženju koji su razlog mirisa duvanskog dima u vašoj kosi.

5. Koristite esencijalna ulja

Primena esencijalnih ulja kao što su ulje lavande ili kokosovo ulje ne samo da će duboko hidrirati vašu kosu, već će i duže zadržati svež miris.

Kako da vam kosa ne smrdi na duvanski dim?
Shutterstock