Da li vam je ikad sinula ideja, toliko dobra da ste gotovo mogli da kažete kao "Troterovi" - sledeće godine u ovo vreme biću milioner?!

Dobro, možda ne baš milioner, ali svakako neko ko radi ono što voli, i u dogledno vreme zarađuje koliko zaslužuje. Međutim, kako to obično ide, kada svoja razmišljanja podelite sa okolinom, uglavnom tu bude barem jedna osoba koja prosto mora da vam "sruši Sneška" sa onim standardnim: jesi li poludeo/poludela, znaš li ti koliko treba novca za to, ma ništa od te priče...

Rezime: ideja koja ima potencijal da zasija jako, i donese vam na prvom mestu ličnu satisfakciju, a potom i novčanu, uglavnom završava na zgarištu svih onih nerealizovanih, kojima su krila slomljena i pre nego što su poletele.

Ali, šta ako ne mora da bude tako?

Da, svaki početak je težak, i svaka pomoć i podstrek okoline su dobrodošli, ali nisu presudni. Ukoliko verujete u svoju zamisao, možda je vreme da za to pronađete prave partnere po "receptu" Anje i Strahinje koji zajedno čine Whatifness tandem. No, da pojasnimo o kome i o čemu se radi.

Ideju o pokretanju biznisa na jedan dan dobili su pod tušem. Rešili su da se bace na realizaciju projekta sa samo 600 evra. Ne verujete nam? Ali šta ako vam kažemo da ovo nije njihov prvi podvig ovakve vrste?

Zapravo su pre nekoliko godina ovaj momak iz Valjeva i Beograđanka napustili posao "od devet do pet" i sa svega 500 evra u džepu i kartom u jednom pravcu otišli za Kambodžu, gde su krenuli da ostvaruju svoje snove. Tamo su prodavali krem bananice, da bi zatim celu Evropu obišli kombijem, a sada su odlučili da u svojoj zemlji krenu u novi projekat zvan "Picerija".

Cilj je jasan: žele da pomognu ljudima i pokažu da svako od nas može da uspe i u Srbiji sa minimalnim ulaganjima.

Pa da krenemo redom: za jednu običnu piceriju koja radi po principu dostave, na prvom mestu potrebna je profesionalna peć. Međutim, kada su se raspitali gde tako nešto mogu da nabave i po kojoj ceni, saznali su da je cena pećnice 1.200 evra, što je već duplo premašena planirana suma.

Tada su se, kako su i sami ispričali, bacili na duboko pretraživanje interneta i nabasali na idealno rešenje! Na oglasniku sasomange.rs našli su veoma kul alternativu skupe peći i to za samo 220 evra, a koja je bila sasvim dovoljna za početak njihove pizza imperije. Uostalom, kako je Strahinja i sam rekao - lako ćete se vi kasnije "apgrejdovati" na nešto bolje, kad se "para zavrti".

wasomange whatifness
printscreen/youtube/Whatifness 

Dakle, peć rešena, još samo prevozno sredstvo. Na istom sajtu pronašli su i motor kojim će razvoziti porudžbine. Naravno, akcenat nije bio da se pronađe bilo kakva "krntija" već nešto sigurnije vozilo. Izbor je pao na Tomos automatic, očuvan i mehanički u odličnom stanju. Uspeli su da spuste cenu na 300 evra, a listajući ponude na sajtu otkrili su čitav rudnik polovnih vozila po izuzetno povoljnim cenama. Najbolje od svega je to, što iako su vozila oglašena po fiksnim cenama, postoji mogućnost dogovora sa prodavcem, a samim tim i uklapanja u vaš budžet.

sasomange whatifness
printscreen/youtube 

Nakon rešenog pitanja prevoza, na istom oglasniku našli su i ostale sitnice koje su im bile neophodne: termo torbe za dostavu pizze koje će okačiti na gepek od motora, a da bi se dodatno uživeli u ulogu nabavili su i pravu lopatu, sekač, kutije i neizostavne klompe za pizza majstora. Na samom kraju našli su i Vrag – đavolski ljuti sos koji ih je oduvao svojom reklamom: "Ljuti sos koji ne boli, ali koji izuva koliko je dobar".

Kada je sve naručeno stiglo, jednačina je više nego jasna: iz budžeta je potrošeno 590 evra, a priča spremna da startuje iz njihovog dvorišta po uzoru na kompaniju Stiva Džobsa i ostalih start-up magova.

sasomange  whatifness
printscreen/youtube 

Za samu pripremu i organizaciju bilo im je potrebno samo nekoliko dana, a picerija je u čast njihovog omiljenog oglasnika koji im je obezbedio da pokupuju sve za manje od 600 evra krštena u"Sasomangiare". Ako je suditi po reakcijama njihovih komšija biće da im je pica i te kako lepo "legla", a da je projekat više nego uspešan.

sasomange whatifness
printscreen/youtube 

Dakle, dokazali su da je ovako nešto izvodljivo. Ma i više od toga! Zato, nema čekanja! Bacite se na razmišljanje, a možda je i vreme da oživite neke stare ideje za koje ranije niste imali herca. Dajte šansu sebi za bolje sutra, okrenite novu stranicu, ostvarite svoje snove i shvatite da ništa nije nedostižno. Dovoljna je samo gvozdena volja i dobar sajt za kupovinu po povoljnim cenama.

Baš iz tog razloga, Sasomange je savršen oglasnik za sve što tražite u Srbiji. Treba vam nešto za uređenje doma? Imaju! U potrazi ste za automobilom ili planirate kupovinu nekretninu? Imaju sve - što se kaže, od igle do lokomotive. U preko 90 kategorija i potkategorija, naći ćete sve što vam treba, a postavljanje oglasa je potpuno besplatno. Sve oglase možete pogledati OVDE, i ne zaboravite, za one koji znaju da maštaju i žele da se hvataju u koštac sa svim što im život može prirediti, samo nebo je granica.