Nikad nije bilo lakše imati "savršen" život nego danas. Uostalom, jedan pogled na društvene mreže i čini se da su svi uspešni, zadovoljni, nasmejani...

I dok se na jednoj fotki "krka" suši, kod kuće neretko u frižideru "bleji" samo pašteta, ali, Insta je to. Zar ne? Mora da se zna da "meni bolje ide nego tebi". I da se slika - OBAVEZNO! Jer ako nije na Instam nije se ni desilo. Hm...

No, da ne budemo toliko grubi. Svi mi nekad malko lažemo (neki i malo više)... a evo oko čega najčešće:

Izgled

faceapp
Shutterstock 

Ima onih koji srede na fotografijama samo ono najsitnije - tu i tamo po koju bubuljicu, a ima i onih (poput Kloi Kardašijan) koje ni majka rođena na fotkama ne bi preoznala.

U stvari, jedan pogled na Insta feed i jasno je - svi imaju savršen ten, biserno bele, pravilne zube, sjajne oči, bujnu kosu, a bogme i koje kilo manje...

Naravno, nije to ni čudno ni strašno, ali, na kraju dana, i to je laž, jer zapravo tako ne izgledate.

Veze

veza
Unsplash/Nathan McBride 

To "puca", to "grmi", "seva"... to su citati i rime, pokloni, zagrljaju... to je ljubav za sva vremena... U stvari, tako barem izgleda na mrežama. I lako je poželeti tako nešto, jer ko ne bi hteo da bude mažen, pažen, voljen... uostalom, nije kao da ćete u Insta lajvu snimati svađu sa svojom "jačom" polovinom jer opet nije spustio dasku u toaletu?! Ničija veza nije savršena, ali to ne znači da to naši "prijatelji" treba to i da znaju, zar ne? Pssst!

Izlasci

zurka
Freepik/Freepik 

Nekad se čini da vaši prijatelji i vi niste bili na istim mestima, pa čak ni u istom gradu. Mislimo, sudeći po fotografijama z provoda.
U najmanju ruku, deluje kao da su snimljene makar na Ibici ili u nekom ultra fancy restoranu/klubu. Ipak, iako je lako pomisliti da im je život žurka svaki dan, a oni "srećnici, bitno je da zapamtite da jedna fotka "ludog provoda", koja je osvanula na internetu dan nakon, ne znači da to isto veče taj neko nije zažalio što je izašao uopšte, kao i da nije razmišljao kako bi mu bilo daleko bolje uz dobar film i odmor u krevetu.  

Putovanja

putovanje
Freepik/tawatchai07 

Ah te fotografije na Instagramu. Ta savršena putovanja, divne, egzotične plaže, mir i uživanje... kako je lako biti ljubomoran zar ne?

Međutim u pauzama besomučnog ponavljanja samom sebi kako život nije fer, setite se da postoji i druga strana medalje.

Možda su izgubili prtljag, let je bio neudoban, možda su čekali satima. A šta ako su zapravo smešteni u užasnim sobama, a iskoristili su da se slikaju ispred nekog fancy apartmana, jer "što da ne crknu dušmani"?

Ruku na srce, manje više smo svi prošli nešto slično. Putovanje verojatno nije bilo idilično kao što se čini po slikama, ali smo se jako potrudili da to niko ne sazna.

Teretana

teretana
Freepik/Freepik 

Znate već kako to ide - ukoliko nemate slike u ogledalu s podignutom majicom ili sa bočicom vode u ruci (ili, za one malo nadobudnije, nekim najnovijim proteinskim napitkom) u teretani, to gotovo znači kao da niste ni bili na treningu. Jer koja je poenta mišića ako ih ne vide svi?

Cilj ovakvih fotografija baš i nije da motivišete druge na zdrav život, iako se to tako može učiniti na prvu loptu, ali ukoliko stavimo u opis neku dobru motivacionu poruku, nito neće primetiti da samo suptilno želimo da pokažemo svetu svoju zavidnu liniju, a možda i da steknemo nekog obožavatelja/obožavateljku. Samo se ipak nadamo da u teretani u pauzama između selfija, ipak odradite i neku seriju vežbi.