Đorđe Balašević je pre tri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Imao je kovid-19, lekari su preuzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne stanje mu se dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Lekari su dva i po sata pokušavali da ga vrate u život, nažalost, bezuspešno.

Supruga Olivera plačnim glasom kratko rekla da je informacija tačna.

Iza sebe je ostavio neke od najlepših pesama, ali i ljubavnu priču sa svojom suprugom. Upoznao ju je 1979. godine. Susret sa njom bio je filmski, odnosno u njegovom slučaju čista poezija.

Đorđe je, kako je sam rekao bio "razmaženi dečko koji je vozio kola, poticao iz dobrostojeće građanske porodice, imao roditelje koji su otišli da rade u inostranstvo, a njega sa osamnaest godina i polupopularnog ostavili samog kod kuće".

- Na putu da postanem pokvaren dečko, sreo sam nju, i sve je preraslo u priču o Bitangi i princezi, ali u malo izmenjenim ulogama. Daleko od toga da je ona bila bitanga, ali bila je mala skitnica po studentskim sobama i domovima, sa ogromnom ambicijom. Pre Olje imao sam neke tragične, formalne veze, ali kada sam nju prvi put video, pomislio sam da želim da se oženim i imam svoju porodicu - rekao je Đorđe jednim prilikom za "Story".

Đorđe i Olivera Balaševuć
Facebook screenshot 

Upoznali su se na Štrandu 1979. godine, 1980. rodila im se prva ćerka, Jovana, a sledeće godine su se venčali vrlo neformalno.

Inače, zbog svoje Olivere Đorđe je prešao hiljade kilometara kako bi je zaprosio.

- Otišao sam bez nje kao momak na more te godine, nisam znao da ću se vratiti s potpuno drukčijim pogledom na život. Patio sam za ovom lisicom jer je nisam mogao naći, a onda sam pronašao veslački klub. Ona se javila pa sam je pitao "Dobro, hoćeš li se ti udavati ili nećeš? - ispričao je Đorđe. Intersantna je i priča o njihovom venčanju koja se i danas prepričava. Olivera je jednom prilikom otkrila kakva je sama ceremonija venčanja bila.

- Kasnili smo na sopstveno venčanje… Tada je Jovana već bila rođena, kada smo se venčali, i ja sam zbog albuma za devojčicu i slike želela da budem u belom, mislim da je to san svake devojke, a Đole je bio neposredniji, on je imao farmerke i prsluk, patike naravno i stavio je bedž– Mapete - prisetila se ranije Olivera Balašević.

Đorđe Balašević
Youtube 

Kumovi su im bili Biljana Krstić i Josip Boček, koje je Đole “prevario” rekavši da treba da snimaju neku emisiju na televiziji i da obavezno ponesu lične karte. I na svadbi Đole je bio duhovit.

- Kad su pitali da li neko ima nešto da prijavi, on je matičaru pružio ključeve od automobila i rekao da nešto nije u redu sa ler-gasom, auspuh nešto ne radi dobro… I tako smo se mi “legalizovali”- ispričala je Olja.