Vlada u Indiji besna je na poznate ličnosti koje su podržale pobunu poljoprivrednika u ovoj zemlji, koji već mesecima na ulici protestuju protiv vladine reforme poljoprivrednog sektora.

RIjana je podigla veliku prašinu kada je na Tviteru objavila vest o gašenju interneta demostrantima sa komentarom: "Zašto ne govorimo o ovome?". Rijana je razbesnela indijsku vladu, jer pevačica ima ogroman broj pratilaca na Tviteru, pa je njena objava podeljena preko 230.000 puta, dok ju je lajkovalo pola miliona ljudi, piše Al Jazeera.

Procenjivalo se, pre samo nekoliko godina, da je Indija na putu da postane nova Kina, 2016. bila je jedna od najbrže rastućih ekonomija sveta, sa stopom od 8.26 odsto uz rast od 0.25 procenata u odnosu na prethodnu godinu. A onda je počeo pad u ekonomiji pa se 2019. došlo do brojke od 5.02 odsto uz pad od 1.1 procenta u odnosu na godinu pre.

Slavna pevačica je rekla da nikada namerno ne bi uvredila svoje muslimanske sestre i braću
Profimedia Slavna pevačica je rekla da nikada namerno ne bi uvredila svoje muslimanske sestre i braću

Devojka po imenu Kaur razgovarala je prošle godine sa novinarom časopisa "Spoljna politika", rekavši da su poslednjih šest godina siromašni u Indiji postali još siromašniji.

Prema nacionalnoj statistici, najmanje 10.281 ljudi povezanih sa poljoprivrednim sektorom u 2019. godini izvršilo je suicid, odnosno 28 osoba dnevno. Razlozi su bili loši poljoprivredni prinosi i nemogućnost otplate dugova, piše "Jutarnji hr".

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas