Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ZNAM ŠTA ZNAČI BITI META ZLOSTAVLJAČA" I Nikolina Pišek progovorila o zlostavljanju zbog kojeg su je SKINULI S PROJEKTA

Voditeljka je na društvenim mrežama podelila svoju bolnu ispovest.

 Nikolina Pišek kroz suze je dala prvu izjavu nakon iznenadne smrti muža. Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Voditeljka Nikolina Pišek otvorila je dušu na Instagramusvoju i svoju objavu posvetila seksualnom zlostavljanju. Ona je ovim putem otkrila da je i sama bila meta.

"Ovaj trenutak u posvemašnjoj istoriji seksualnog zlostavljanja žena jest presudan. Sad ili nikad. Ili će iznedriti vreme u kojem se nijedna devojčica, devojka ili žena neće osećati krivom što je isprovocirala vulgarni gest ili komentar muškarca kojem je samim rođenjem dana privilegovana pozicija - ili će revolucija naprosto s povlačenjem cunami talasa otplaviti neku žrtvenu jarad, a ostrašćena javnost blagonaklono će umuknuti posle javnog čerečenja prokazanih predatora. I sve će utihnuti.

Povezane vesti

Spokojno ćemo spavati u prividu novog, ravnopravnijeg društvenog poretka. Nadam se boljem. Nadam se da će ovaj pokret svemu onome što su prolazile nebrojene žrtve dati viši smisao. Svrhu. Utehu da to neće proživljavati naša deca.

Znam šta znači biti meta zlostavljača i šta čini paralizirajući strah. Nisam niti pomišljala na traženje pomoći, ili, meni još strašnije, na prokazivanje nasilnika.

Pod teretom ucene, misleći da se pretnja neće obistiniti, odabrala sam uzmak. Druga opcija naprosto nije bila opcija. I dobila ubrzo povratnu informaciju. “Skinuti ste s projekta”. Usputna rečenica upućena u prolazu, bez ikakvog dodatnog objašnjenja. Nije mi niti bilo potrebno. Znala sam. Dalje je sve išlo glatko silaznim putem, sve dok nisam promijenila radnu sredinu. I bilo je toga još. I pre i posle. Imena neću reci, neki nisu više niti živi. A parcijalno ne bi niti imalo smisla. Svoje rane sam zalečila, bes i nemoć prestala osećati. Samo nemojmo da kroz to prolaze naša deca. Molim vas", napisala je Nikolina Pišek, uz hešteg stop nasiju.

 Nikolina Pišek Izvor: Instagram

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije