U svetu gde su svakodnevne brige često na prvom mestu, retko se sreće trenutak kada su empatija i humanost u središtu pažnje. Takav trenutak dogodio se u emisiji „Puls Srbije“. Voditeljka Anastasija Čanović, duboko dirnuta emotivnim pričama o deci koja se bore sa rakom, nije mogla da ostane ravnodušna. Njena odluka da preduzme hrabar korak postala je simbol nade i podrške, pružajući priliku za značajne promene u životima onih kojima je najteže. Anastasija nije samo izložila te priče na ekranu; ona je odlučila da postane katalizator promena, angažujući zajednicu u borbi i donoseći svetlost tamo gde je najpotrebnija.

Pre nekoliko dana, u Čuburskom parku u Beogradu, održana je akcija dobrovoljnog šišanja, organizovana u saradnji s udruženjem "Uvek s decom". Cilj ove plemenite akcije bio je prikupljanje kose od koje će biti izrađene perike za decu obolelu od raka. Ovaj gest solidarnosti i ljubavi prema mališanima koji se bore s opakom bolešću privukao je veliku pažnju, a brojni građani su došli da podrže ovu akciju.

Mileva Ličina, predsednica udruženja "Uvek s decom", gostovala je u emisiji „Puls Srbije“ i govorila o značaju ovakvih akcija, ali i o tome kako prikupljena kosa postaje deo nečije svakodnevice, vraćajući osmeh na lice deteta koje se suočava s gubitkom kose zbog teških tretmana.

Tokom emisije, dogodio se trenutak koji je sve prisutne dirnuo. Voditeljka Anastasija, dirnuta pričama koje je čula, odlučila je da napravi gesto koji će ostaviti snažan utisak. Sa suzama u očima, izvadila je svoju kosu koju je nedavno ošišala i predala Milevi Ličini kao svoj lični doprinos humanitarnoj akciji.

- Ja sam se pre nešto manje od mesec dana ošišala s namerom da doniram kosu. Čekala sam da nam dođete u studio kako bih mogla na svoj način da doprinesem vašoj akciji- rekla je voditeljka, dok je u ruci držala tri gusta pramena svoje kose.

- Nadam se da će ova kosa doneti osmeh na lice nekoj devojčici. Možda nije dovoljno za celu periku, ali verujem da će biti od pomoći.

Humanost na delu: Voditeljka Kurir televizije ošišala kosu i u emisiji uživo donirala deci oboleloj od raka! Kurir televizija

Mileva Ličina je sa zahvalnošću prihvatila donaciju, objašnjavajući koliko je ovakva podrška važna za decu koja se bore s rakom.

- Svaka donirana kosa nema cenu. Ona sreća i radost koja se pojavi u očima te dece kada dobiju periku, baš onakvu kakvu su imale pre bolesti, ne može se opisati rečima - rekla je Ličina.

Ovaj dirljiv trenutak podsetio je sve nas na važnost humanosti i solidarnosti. Donacija kose možda deluje kao mali gest, ali za decu koja su izgubila kosu zbog bolesti, to znači povratak samopouzdanja, osmeha i vere u bolje sutra.

Udruženje "Uvek s decom" nastavlja svoju misiju, a podrška ljudi poput voditeljke Anastasije Čanović pokazuje da su ovakve akcije ne samo potrebne, već i duboko vredne.

Svi oni koji žele da pomognu, mogu to učiniti ne samo donacijom kose, već i slanjem SMS poruke 7175 na broj 7175.

Izvor: Kurir / Wanted Vanja Pajović