Anđelina Džoli je jedna o žena o kojima se najviše priča na ovoj planeti. Bilo da govori o svojoj novoj ulozi u Marvelovom univerzumu, ili o razvodu od Breda Pita, svaka vest koja uključuje njeno ime momentalno postaje viralna. Ovoga puta, ona je to iskoristila da bi svetu prenela veoma važnu poruku koja se tiče žena.

"Nepobitna je istina da se ženski život ne vrednuje jednako kao muški i ova nejednakost je mnogo veća nego što želimo da priznamo," rekla je ona na konferenciji povodom Akcije žena za mir u Seulu. "Konfliktno bazirano seksualno nasilje pokazatelj je ove realnosti."

Objasnila je da su jednaka prava žena i devojčica, o kojima političari pričaju, još uvek barem jedan vek daleko od nas, kao i da je porodično nasilje tokom pandemije vrtoglavo skočilo. Broj ljudi pogođenih konfliktima i progonom, takođe, udvostručio se u poslednjoj dekadi, rekla je, a polovina njih su žene i deca.

Obraćajući se direktno žrtvama, Anđelina je pokušala da bude praktična:

"Razgovarajte s nekim. Pokušajte da nađete saveznike. Povežite se sa hitnim službama," savetovala je. "Dogovorite tajnu reč sa prijateljima ili članovima porodice koja će im staviti do znanja da ste u nevolji. Počnite da gradite mrežu i stičete znanje. Tužno je reći, ali nemojte očekivati da će prijatelji ili članovi porodice uvek da vam veruju i podrže vas. Često će to biti osoba koju uopšte ne poznajete. Možda druge žrtve ili grupe za podršku. Iznad svega, budite oprezne. Samo vi znate u kakvoj se opasnosti nalazite i dok ne nađete podršku u spoljnom svetu, osećaćete se potpuno usamljeno."