Novi, drugi ciklus projekta „Zasadi drvo“ počinje u oktobru na prve 24 lokacije, kada krećemo sa sakupljanjem semena, a zatim sukcesivno idemo dalje i sadimo sve do kraja marta 2021. godine. Ove godine zaokružićemo kompletan proces: sakupljamo seme, sejemo, a zatim i sadimo sadnice u periodu od kraja novembra do kraja marta sledeće godine. Čeka nas puno posla, ali znamo da zajedno možemo sve.

Pozivamo sve građane Srbije: porodice, parove, prijatelje, kolege i sve ljude dobre volje, da se uključe, zasade drvo i daju lični doprinos da Srbiju učinimo zelenijom, zdravijom i perspektivnijom zemljom.

Šta treba da uradite?

Pratite objave na zasadidrvo.rs gde ćete naći sve informacije u vezi sa organizacijom sadnje, a krajem svakog meseca objavljivaćemo spiskove lokacija za naredni mesec. Svi koji žele da se uključe treba da pronađu svoju opštinu i prate uputstva kako bi se prijavili na vreme. Zbog aktuelne zdravstvene situacije, ove godine sadimo na većem broju lokacija sa manjim brojem volontera.

Akciju Zasadi drvo su tokom prethodne godine pokrenuli Adria Media Group i kompanija dm drogerie markt sa institucionalnim partnerima: Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava šume, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Pokretom Gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije i Botaničkom baštom "Jevremovac". Zahvaljujući građanima volonterima postignut je svojevrstan rekord masovne radne akcije pošumljavanja u Srbiji: samo u jednom danu posađeno je preko 51.000 novih stabala. Ove godine institucionalnu podršku projektu dali su i Šumarski fakultet u Beogradu i Šumarska škola Kraljevo.

Sve akcije sadnje biće organizovane u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i zvaničnim preporukama.

Kontakt osoba je Irena Petrović, Menadžer za korporativne komunikacije, a broj telefona 065/400-8060