Serija "Squid game" brzinom svetlosti opčinila je ljude širom sveta.

I dok je nekima prenasilna i nepodnošljiva za gledanje, drugi oduševljeno čekaju drugu sezonu koja stiže sledeće godine. Naravno, popularnost ove serije učinila je da postane i glavna internet senzacija, a to je pokrenulo pitanje ko je tvorac ovog korejskog ostvarenja.

Istina je da je reč o čoveku koji je bio u ličnom finansijskom paklu 10 godina jer nijedan studio nije želeo da prihvati scenario za "Squid game".

squid game
Print Screen / Youtube 

Hvang Dong Hijao danas je kreator najgledanije Netliksove serije koja je pretekla čak i "Bridgerton", te je teško zamisliti da je u jednom trenutku morao i da proda svoj laptop za samo 675 dolara da bi kupio hranu.

Iako se nagađalo da Hvang Dong Hijao danas zarađuje milione, tvorac serije u razgovoru za "The Guardian" otkriva nije uopšte bogat, kao što se misli.

- Imam dovoljno. Imam dovoljno da stavim hranu na sto. Nije istina da mi Netfliks plaća bonus. Netfliks mi je platio prema izvornom ugovoru - objasnio je.

Oko 132 miliona ljudi gledalo je najmanje dva minuta "Squid Game-a" u prva 23 dana emitovanja serije, čime je oboren rekord Netfliksa koji je postavio "Bridžerton".

Ovaj megahit od serije doneo je kompaniji vrednost od skoro 900 miliona dolara, što i samom Netfliksu predstavlja neočekivan iznos.

squid game
printscreen/youtube 

Druga sezona tek treba biti dogovorena, a Hvang je ranije rekao za "The Hollywood Reporter" da nije previše oduševljen tom idejom. Kako kaže, razlog toga je što je zbog stresa snimanja prve sezone izgubio šest zuba.

- Nemam dobro razrađene planove za "Squid Game 2". Prilično je zamorno razmišljati o tome. Ipak, kad bih to radio, sigurno ne bih to radio sam. Razmislio bih o korišćenju sobe za pisce i želeo bih više iskusnih reditelja - rekao je Hvang za "Variety".