Popularna pevačica Sara Jo svojim priznanjem podstakla je korisnike društvenih mreža, ali i svoje kolege, da javno govore o svojim problemima i strahovima sa kojima se suočavaju. Iako svojim nastupima oduševljava publiku, pevačica je podelila svoje iskustvo i priznala da je u pojedinim trenucima mrzela samu sebe.

- Opet nije dovoljno dobro. Osrednje je. Mogla sam mnogo više. Iznova banalno. Mora biti bolje. Prosečno je. Šta će misliti o meni? Bezlična sam. Napraviću grešku, osramotiću se. Nezanimljiva sam. Valjda me neće pogrešno razumeti. Neuverljiva sam, monotona, bleda - rečenice su koje je Sara u početku govorila samoj sebi, potpuno nesvesna da se radi o psihičkom problemu.

Sara Jo
screenshoot/instagram 

- Toliko dugo sam se ponosila svojim perfekcionizmom i sigurna sam da ga mnogi ističu kao nešto pozitivno, a u pitanju je zapravo poremećaj, ometač, "kradljivac vremena" koji je zasnovan na potpuno pogrešnim uverenjima. Unutrašnji, iracionalni pritisak, koji se kod mene, pogotovo nakon svih takmičenja i sazrevanja pred očima javnosti, samo uvećao i postao hronično opterećenje rezultata, ponašanja, izgleda i svih ostalih oblasti života - objasnila je.

- Širokim osmehom sam prikrivala trenutke najveće anksioznosti, a samouverenošću, ponekad čak i drskošću, trenutke najveće ranjivosti - napisala je Sara.

Pevačica je priznala da se oduvek plašila mišljenja drugih ljudi.

- Retko ko je umeo da razume strahove sa kojima sam se svakodnevno suočavala, kao i da pretpostavi sa kakvim nesigurnostima sam se borila. Gubila sam vreme i trošila energiju baveći se sitnicama, nastavljala iz dana u dan da analiziram svaki mogući detalj. Temeljno i opsesivno. Izgubila sam produktivnost, nisam umela da odradim prioritete. Sve je moralo podjednako da bude savršeno jer samo je "najbolje" dovoljno dobro.

Sara Jo
Aleksandar Maričić 

Plašila sam se osuda i kritika. Bilo mi je važno šta drugi misle i ako bilo ko drugi uoči grešku, prezirala bih sebe. Nisam umela da uživam u uspesima - koliko god veliki uspeh bio, nikada nisam bila zadovoljna. Identifikovala sam se sa svojim rezultatom misleći da isključivo on govori o meni. Okruženje nas od malih nogu uči da budemo hrabri i jaki, da ne pridajemo važnost strahovima, umesto da razgovaramo o njima i na vreme ih se oslobađamo - istakla je i na kraju zaključila:

- Svako od nas živi sa strahovima, ali su rešivi i to često lakše nego što očekujemo. Hajde za trenutak da prestanemo da se krijemo iza naših savršenih profila na društvenim mrežama, prenaglašenog samopouzdanja, lažnog zadovoljstva, sreće, i da istaknemo lepotu krhkosti. Da ne prikrivamo, već da glasno razgovaramo o ranjivosti. Da ogoljenost, iskrenost i osećajnost prestanemo da gledamo kao slabost, već kao izlaženje iz zone komfora ka ostvarenju naših ciljeva.

Kako je Sarino priznanje izgledalo, pogledajte u galeriji:

Print Screen / Instagram Sara Jo priznaje da ima psihiči poremećaj