Ne kaže se za džabe - da je influenser biti lako, influenser bi bio svako.

Ruku na srce, uglavnom važi mišljenje da ovo nije pravi posao. Sa druge strane, mnogima se oči "zacakle" kada čuju koliko neki influenseri zarađuju. Pa kako to onda donosi novac, ako je samo "prodavanje magle"?

Odogovor na to dala je naša popularna influenserka Tatjana Jovanović koja je odgovorila upravo na ovo, najčešće postavljano pitanje.

Kad je u pitanju influenserski posao, bitno je da znate da to nije samo - daj da se slikam, obradim fotke i postavim na mreže, već daleko više od toga, i tu postoji jedna veoma važna začkoljica zbog kojih su se neke osobe izdvojile od drugih i uopšte i dobile titulu influensera.

tatjana jovanovic otkrila kako zaraditi na mrezama
pritnscreen/instagram 

Kako Tatjana kaže, ovaj posao je daleko više stresan - čak 90 odsto više od njenog prethodnog zanimanja. Razlog? Veoma je prosto - jer sve zavisi od vas samih.

"Ukoliko se dovoljno trudite, delite zanimljiv i koristan sadržaj, delite prave informacije i oslanjate se na to da ljudi koji vas prate to čine jer imaju poverenja u ono što govorite, dobijećete nove pratioce na osnovu svega toga", započela je Tatjana i dodala:

"Dobijaćete nove pratioce na osnovu svega toga i onda vam razni brendovi šalju upite za razne kampanje i ako želite da učestvujete, kao i ukoliko vaša ponuda prođe i vi to naplatite, morate za to imati svoju firmu".

tatjana jovanovic o zaradi na mrezama
pritnscreen/instagram 

"S druge strane, ukoliko nemate godišnje ugovore, vi ne možete biti sigurni da li će vas i kada neko angažovati i zato je važno da svakodnevno kreirate neki dobar sadržaj i imate iskrenu konekciju sa pratiocima, pa ćete lako doći do toga da vas brendovi prepoznaju kao nekoga ko bi na pravi način predstavio njihov proizvod, uslugu...", nastavlja Tatjana.

Influenserka ističe da ne smete da zaboravite da ste vi na društvenim mrežama brend za sebe i da je sve do toga kako ćete ga graditi.

tatjana jovanovic o zaradi na internetu
pritnscreen/instagram 

"Ja možda nisam najbolji primer pametnog vođenja ali mislim da jesam dosledna, vredna i odgovorna, sa sam samim tim, kao što sam već pisala, prezadovoljna", dodala je i naposletku otkrila i koje su mane posla:

"Ovaj posao ima svoje mane, prva da ste zavisnici od telefona, ali opet sve je na vama i organizaciji".

tatjana jovanovic o tome kako zaradjuju influenseri
printscreen/instagram 

Dakle, Tatjana je jedna od mnogih influenserka koja je progovorila na ovu temu i svima im je zajedničko isto - trud, rad, red, disciplina i kreativnost, te ukoliko zaosta želite da jednog dana budete na listi onih koji inspirišu druge, više je nego jasno da ćete morati da zasučete rukave.