Poznati koji su odrasli u siromaštvu, a sada žive u luksuzu: Neki su napustili školu i spavali na stanicama

Ove priče ne govore samo o ličnim uspesima poznatih koji su potekli iz siromaštva, već i o inspiraciji za sve nas

Bob Grey / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Priče o ljudima koji su, uprkos teškim uslovima, uspeli da ostvare svoje snove inspirišu ljude širom sveta. Odrasli u skromnim porodicama, bez mnogo resursa ili podrške, ovi pojedinci su se suočili s izazovima koje je život postavio pred njih. Ove priče ne govore samo o ličnom bogatstvu, već i o inspiraciji za sve nas, podsećajući nas da čak i iz najtežih situacija može proizaći nešto izvanredno.

Opra Vinfri odrasla je u siromaštvu i na fakultet je otišla zahvaljujući stipendiji.

Opra Vinfri rođena je u siromašnoj porodici u Misisipiju 1954. godine, ali to je nije sprečilo da postigne neuporediv uspeh. Nakon traumatičnog odrastanja u kojem je zlostavljana od strane dva člana porodice i porodičnog prijatelja, pobegla je od kuće sa 13 godina. Sa 14 godina, rodila je dete koje je ubrzo umrlo.

Opra je dobila stipendiju za Univerzitet Tenesi. Nakon što je učestvovala u lokalnom izboru lepote, postala je prva afroamerička TV dopisnica u toj državi sa 19 godina.

LFI/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia 

Poznata voditeljka kasnije se preselila u Čikago, gde je započela rad na svom jutarnjem šou, poznatom kao "The Oprah Winfrey Show". Bila je prva žena u istoriji koja je posedovala i proizvodila svoj vlastiti talk show.

Šou se emitovao 25 sezona, od 1986. do 2011. godine. Nakon završetka svog talk show-a, Opra je osnovala OWN, mrežu Oprah Winfrey.

Njena neto vrednost procenjuje se na oko 2,5 milijardi dolara.

Leonardo del Vekio, čija imperija naočara proizvodi Ray-Ban i Oakley, nekada je živeo u siromaštvu

Sada multi-milijarder, Leonardo del Vekio odrastao je kao dete udovice koja se borila da preživi i koja ga je na kraju poslala u sirotište.

Da bi preživeo, Del Vekio je počeo da radi u fabrici koja pravi kalupe za auto delove i okvire za naočare.

Sa samo 23 godine otvorio je svoju vlastitu radionicu za kalupe. Ta radionica za okvire za naočare postala je najveći svetski proizvođač i maloprodavac sunčanih naočara i naočara za korekciju vida, Luxottica, koja proizvodi brendove kao što su Ray-Ban i Oakley.

Leonardo del Vekio preminuo je u 87. godini 27. juna 2022. Prema Forbsu, njegova neto vrednost u trenutku smrti procenjivala se na 25 milijardi dolara.

Porodica Sare Džesike Parker nije imala ni za struju

Dugo pre nego što je Sara Džesika Parker dobila ikoničnu ulogu njujorške spisateljice keri Bredšo u "Sex and the City", bila je samo devojka iz malog grada Nelsonvillea, Ohio.

Prema članku Finances Online, Parker je prošla kroz period u životu kada je njena porodica retko slavila rođendane, praznike ili druge porodične prilike. Kao jedno od devetoro dece, Parkerova se seća vremena kada porodica nije mogla da plati struju ili račun za telefon.

splash / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Parker je dobila svoju prvu brodvejsku ulogu sa 11 godina, a ubrzo nakon toga preselila se u Holivud 1981. da bi se pojavila u TV emisiji "Square Pegs". Takođe ima više filmskih naslova pored povratničkog "Sex and the City", "And Just Like That..." Navodno zarađuje više od 1 milion dolara po epizodi, prema Variety.

Ed Širan napustio je školu i spavao na stanicama podzemne železnice

Ed Širan je sada jedno od najvećih imena u muzici, ali je započeo kao umetnik u londonskoj muzičkoj sceni.

Pevač je često noći provodio spavajući u stanicama londonskog metroa ili na radijatorima.

Širan sada puni stadione širom sveta i imao je neto vrednost od 64 miliona dolara 2020. godine.

Shutterstock 

Leonardo Dikaprio dolazi iz grada koji je poznat po drogi u blizini Los Anđelesa

Pre nego što je Leonardo Dikaprio postao jedno od najvećih imena u Holivudu bio je siromašno dete koje je odraslo na periferiji Los Anđelesa.

Glumac tvrdi da je u mladosti video veliku sirotinju, upotrebu droge i nasilje, što mu sada omogućava da u svojim filmovima prikazuje tamniju stranu čovečanstva.

Shutterstock 

Nakon kritika za svoju ulogu u "The Wolf of Wall Street," koju su kritičari okarakterisali kao glamur drogu, Dikaprio je branio ulogu poredeći je sa sopstvenim detinjstvom.

U intervjuu za The Times 2014. godine, rekao je: "Ko sam ja da pričam o ovome? To se vraća u tu četvrt. Došlo je od toga što sam odrastao jako siromašan i video i drugu stranu spektra."

Dikapriova neto vrednost je procenjena na 29 miliona dolara 2015. godine.

Arnold Švarceneger doživeo je nerede zbog gladi u posleratnoj Austriji.

Pre nego što je glumio u "Terminatoru" i kasnije postao guverner Kalifornije, ArnoldŠvarceneger živeo je u kući bez struje ili tekuće vode. Rekao je da je njegov otac, alkoholičar i policajac, bio agresivan prema njemu i ismevao njegove snove.

Nakon što je postao poznat kao bodibilder, petostruki pobednik Mr. Universe, preselio se u SAD 1968. i počeo da se pojavljuje u filmovima, uključujući "Conan the Barbarian" i franšizu "The Terminator."

Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ove uloge su mu donele lepu zaradu: Švarceneger je navodno zaradio 29 miliona dolara za svoju ulogu u "Terminator 3: Rise of the Machines" 2003. godine.

Selin Dion odrasla je u siromašnoj porodici kao jedno od 14. dece

Selin Dion odrasla je u Kanadi kao najmlađa od 14-oro dece. Njena porodica prolazila je kroz teške trenutke pokušavajući da prehrani Dion i njene sestre i braću.

"Bilo nas je troje, četvoro u istom krevetu," rekla je Dion za CBS News. "Nisam imala svoju sobu. Gore, pre nego što se uđe u sobe, bila je mala rampica. I moj krevet je bio tamo."

Shutterstock 

Na kraju je Dion shvatila svoje muzičke sposobnosti i počela da nastupa na malim lokalnim događajima. Onda je došla do vrha top lista sa hitovima poput "My Heart Will Go On" i "It's All Coming Back To Me Now."

Kako je njena slava rasla, tako je raslo i bogatstvo zvezde. U junu 2022. godine, Dionova neto vrednost procenjivala se na neverovatnih 470 miliona dolara.

Stiv Džobs bio je dete dvoje imigranata i postao milioner do 23. godine.

Iako je Stiv Džobs sada poznat kao jedan od najvećih umova moderne istorije, dolazi iz skromnih okolnosti.

Džobsovi mladi roditelji radničke klase borili su se da ga izdržavaju i prežive. Ubrzo ga je primila druga porodica, Pol i Klara Džobs. Džobs je bio fasciniran računarima, čak i u mladosti. Međutim, nikada nije voleo formalno obrazovanje.

Nakon što je napustio koledž nakon prvog semestra, počeo je da radi u kompaniji Atari koja se bavila proizvodnjom video igara. Ubrzo nakon toga, Džobs je zajedno sa Stiveom Vozniakom stvorio prvi Apple računar. Ova dvojica su finansirala svoj preduzetnički poduhvat na nekonvencionalne načine - Džobs je prodao svoj Volkswagen kombi, a Wozniak svoj omiljeni naučni kalkulator.

Do 23. godine, Džobs je imao vrednost od 1 milion dolara. Bio je najmlađa osoba na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u zemlji u to vreme - što nije mala stvar bez nasledstva. Zarađivao je 10 miliona dolara do 24. godine i prešao granicu od 100 miliona dolara do 25. godine.

Pre nego što je preminuo u 56. godini 2011. godine, navodno je imao neto vrednost od 10,2 milijarde dolara.