NOVAKOVA NAJBOLJA DRUGARICA UMALO SE UDALA ZA ZGODNOG SRBINA Ludo ga je volela ali je mrzela njegov balkanski mentalitet

Mnogi su zaboravili da je slavna teniserka Marija Šarapova svojevremeno bila u vezi sa zgodnim Srbinom kome je umalo rekla "da"...

TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Marija Šarapova pre samo dve nedelje postala je mama dečaka, a lepa teniserka srećne vesti objavila je na Instagramu. "Najlepši, najizazovniji i najveći dar koji je naša mala porodica mogla da dobije", napisala je u opisu fotografije na kojoj je pozirala sa sinom Teodorom i britanskim biznismenom Aleksanderom Džajlksom, osnivačem online aukcijske kuće "Pedl 8".

Nije tajna da je Šarapova već duže vreme u srećnoj vezi sa Džajlksom, a u decembru 2020. godine objavili su i da su vereni. Neki su govorili i da se par venčao u tajnosti, međutim, glasine nisu potvrđene.

Međutim, pre nego što je pronašla sreću sa milionerom, Novakova najbolja prijateljica ludo je bila zaljubljena u jednog Srbina. Njena velika ljubav bio je košarkaš Aleksandar Saša Vujačić, a njihova romansa započela je još davne 2010. godine.

Back Page Images / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Marija i Saša upoznali su se na roštilju kod prijatelja, a njihov susret opisala je teniserka u svojoj biografiji.

"Ušao je u kuću kad smo večerali. Kosa mu je još bila vlažna nakon tuširanja. Nosio je trenerku, oba kolena su mu bila ledena. odmah mi se svideo. Subota uveče, a on je upravo završio trening. Ovo je definitivno moj tip", opisala je Šarapova prvi utisak kada ga je videla.

Koliko su emocije bile jake svedoči i to što je veridba usledila brzo, a svadba je bila zakazana za novembar 2012. godine. Sudbonosno "da" trebalo je da kažu u Istanbulu, međutim, samo par meseci pre venčanja kao grom iz vedra neba stigla je vest da je par raskinuo.

Kao razlozi raskida navedene su razne sportske obaveze, odnosno brojna putovanja širom sveta zbog kojih su se viđali retko.

Spekulisalo se svojevremeno i da je košarkaš taj koji je ostavio Šarapovu, te da joj je raskid teško pao.

"Od kraja proleća sam sama. Čekala sam da mi neko od vas postavi to pitanje, ali se niko nije setio to da učini direktno", rekla je teniserka tada i dodala da je daljina bila presudna za raskid, ali da su ona i Saša nakon svega ostali prijatelji.

Kevin Perkins/ Carillo / Pacific coast news / Profimedia 

Međutim, kako se kansije saznalo, daljina nije bila jedini razlog zašto je njihova romansa "pukla". Kako je Šarapova opisala u biografiji, od starta je primetila kod Vujačića nešto što joj je smetalo, a to je neki mentalitet karakterističan za muškarce iz Istočne Evrope, a posebno sa Balkana.

SBM / PictureLux / Hollywood Archive / Profimedia 

Nekoliko godina nakon raskida u njenoj biografiji su se pojavili i detalji koji tačno opisuju kako je do njhovog razdvajanja došlo.

Maša je napisala: "Pre Rolan Garosa 2012. počela sam da se distanciram od njega postepeno. Kada sam osvojila Rolan Garos, zvala sam ga iz svlačionice. Bilo je teško čuti da je bio na treningu. Čestitao mi je. Počela sam da mu zahvaljujem što je bio u teškim momentima sa mnom, ohrabrivao me kada sam bila u depresiji, što je verovao u mene i gurao me napred".

"Ali, kada me je pozvao uveče, bio je u potpuno drugačijem raspoloženju. Bio je nesrećan, čak i besan. Pitala sam ga šta se desilo. Odgovorio mi je da je gledao meč kod kuće i ceremoniju dodele pehara. Odmah sam shvatila. Bio je besan jer se u govoru nisam njemu zahvalila i nije mogao da misli ni na šta drugo. Čekala sam nekoliko meseci na znak sa njegove strane i dobila sam ga. U jednoj rečenici. Naša veza je gotova".

Inače, Vujačić je bio slovenački reprezentativac iako je rođen u Beogradu, a otac mu je Srbin Vaso Vujačić. Karijeru je počeo u Italiji, u Snajderu iz Udina, a onda je 2004. otišao u NBA, u tim Los Anđeles Lejkersa koji su ga te godine na draftu izabrali u prvom krugu kao 27. pika.

Šest sezona je nastupao za Lejkerse, osvojio sa njima dva šampionska prstena NBA lige, a onda je sa povremenim pauzama, kada se vraćao u Evropu, nastupao i za Nju Džersi, Kliperse, a potom i za Njujork. Igrao je i za Efes, Veneciju, Laboral Kuću i Istanbul, a 2017. i za ekipu Torina.

Po završetku svoje NBA karijere razvio je ozbiljan porodični biznis u Americi i sada je vlasnik jedne od nagrađivanih vinarija u Americi, "Alexander wine", koja proizvodi najkvalitetniji bordo i dobija brojne titule za njegov kvalitet, a još njegovih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Instagram Aleksandar Saša Vujačić bivši je verenik Marije Šarapove i njena nekadašnja velika ljubav.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!