Kako je magazin NME prokomentarisao, serija The Innocent, “nema sporog izgaranja, nema inercije.” Obrti u radnji odvijaju se sad i odmah, nekoliko puta tokom jedne epizode. Španska serija zapravo je ekranizacija svetski poznatog američkog autora Harlana Kobena koji bi na Netflixu trebao dobiti ukupno 14 adaptacija svojih dela.

Koben je kralj mlađe generacije autora krimića i na streaming servis već jesu ili stižu serije The Stranger, Safe, The Woods i The Five.

Glavne uloge u seriji igraju Mario Kasas i Aura Gerido. Poprilično zvučna imena u svojoj zemlji, a Kasas je poznat i internacionalnoj publici zahvaljujući filmovima Three Steps Above Heaven (Tres metros sobre el cielo) i I Want You (Tengo ganas de ti).

Upravo Kasas glumi Matea, mladića koji je kao student u neočekivanoj uličnoj svađi nehotice ubio čoveka i zbog toga završio u zatvoru. Iza rešetaka se transformisao, ali i upleo u brojne skrivene drame o kojima saznajemo kroz flashbackove.

mario kasas
CASTELAO PICTURES-FILMAX-RTVE-TV3 - Album / Album / Profimedia 

Tokom jednog kraćeg puštanja iz zatvora upoznaje Oliviju s kojom stvara prisan odnos.

Vreme ponovo skače i Mateo je sad slobodan čovek koji radi u porodičnoj advokatskoj firmi, ali uskoro cela njegova porodica tragično strada, on ostaje sam s Olivijom s kojom mora obnoviti vezu.

Međutim, dok je ona na poslovnom putovanju, Mateo počinje da prima zastrašujuće pozive i poruke s njenog mobilnog telefona, a ako vam otkrijemo koji detalj više, spojlovaćemo vam neverovatno napetu radnju.

Iako su mnogi mislili da će serija biti još jedna spanska sapunica na Netflixu, strani mediji hvale glumačke izvedbe, posebne onu Aure Gerido koja glumi Oliviju. Uz takve recenzije i činjenicu da je već neko vreme visoko na listi najgledanijih novih stvari na streaming servisu, sigurni smo da će serija The Innocent biti dobra ideja za TV maraton ovog vikenda.

Nema sumnje da su žene širom sveta oduševljene jer su ponovo dobile priliku da gledaju čuvenog španskog glumca Marija Kasasa (34), koji ih je osvojio još 2010. u romantičnoj drami "Tri metra iznad neba".

mario kasas
Alter Photos / Avalon / Profimedia