Kada je pokojni Majkl Džekson u pitanju, mišljenja su podeljenja. Dok jedni obožavaju njegov lik i delo, drugi ga smatraju za pedofila i čoveka sa ozbiljnim psihičkim bolestima.

Nakon njegove smrti, 2009. godine iza kralja popa ostali su njegovi hitovi, neverovatno imanje Neverlend, kao i njegovo troje dece: Paris Majkl Ketrin Džekson; Princ Majkl Džekson II; Majkl Džozef Džekson Junior.

Dok su starije dvoje dece, Paris i Majkl, dobro poznati javnosti zbog kretanja u svetu poznatih i slavnih, najmlađi sin je skoro nepoznat jer je izabrao život u potpunoj anonimnosti.

Najmlađe dete kralja popa, Bigi ili Blanket (kako ga porodica od milja zove) je potpuno anonimna figura Džekson porodice. Ovaj osamnaestogodišnji momak ne voli publicitet i vodi zatvoren životni stil.

bigi džekson
Agostino Fabio/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Međutim, upravo za njega se vežu najveće kontroverze. Naime, kada je Princ II rođen, 2002.godine, rečeno je da ga je na svet donela surogat majka, ali više od toga nije saopšteno.

Ubrzo zatim Majkl Džekson izlazi na hotelski balkon i iznosi bebu prekrivenu ćebencetom kako bi je pokazao obožavaocima koji su se nalazili ispred hotela.

Majkl je tako nespretno držao dete, i u jednom momentu ga čak prebacio preko ograde balkona, da su se mnogi uplašili kao će mu beba ispasti iz ruku.

Kralj popa je zbog ovakvog ponašanja osuđen od strane obožavaoca. Međutim, od tog momenta pa do pevačeve smrti niko nije video malenog Princa. Kada je Majkl Džekson umro, Princ II se od fotografa krio iza svog starijeg brata i sestre.

Dugo godina posle sahrane Majkla Džeksona nismo bili u prilici da čujemo gde se nalazi njegovo treće dete. Dok su Paris i Majkl Junior studirali na prestižnim univerzitetima, Princ II je živeo u ilegali. Godinama je bio u kući babe i dede, roditelja pokojnog Majkla Džeksona.

Kada su ga jednom prilikom paparaci fotografisali, videli su da se dečak oblači jednostavno, bez markirane garderobe, da frizuru nije menjao skoro 10 godina (uvek duga, zamršena kosa) te da ničim ne privlači pažnju.

bigi džekson
IXOLA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Čim mu se ukazala prilika, promenio je svoje pretenciozno ime Princ II u Blenket.

Deca Majkla Džeksona, imaju sve. Za jedna hit dobili su više od 75 miliona dolara na ime autorskih prava.

Stariji sin, Majkl Džozef Džkson Junior je navikao na popularnost, rado izlazi a osnovao je i računarsku kompaniju čiji naziv se prevodi kao "Kraljev sin".

Deca Makla Džeksona u javnost iznose samo lepa sećanja na oca, mada mediji jedva čekaju da njihove probleme pripišu traumama iz detinjstva. Kćerka, Paris je osoba koja se seli od mesta do mesta, momka do momka, radeći kao model i aktivistkinja za ljudska prava.