VioditeljkaOpra Vinfri gostovala je u šou dr. Oza i tom prilikom ispričala traume koje je proživela u detinjstvu. Odrasla je u Misisipiju, a porodično nasilje bilo je deo njenog detinjstva u tom periodu.

- Spavala sam u krevetu s bakom kad je usred noći moj deda ušao u sobu i rukama počeo da davi baku, a ona je vrištala. Odgurnula ga je i pobegla iz sobe, ja za njom. Nakon toga je pod kvaku podmetala stolicu, a oko stolice bi vezala nekoliko limenih konzervi i tako smo spavale svake noći, osluškujući hoće li konzerve zazvečati i šta će se dogoditi ako se kvaka pomakne - ispričala je Opra kroz suze.

Tokom intervjua voditeljka se suzdržavala da ne zaplače i otkrila da je i njena baka bila nasilna. Jednom je Opra nosila vodu s bunara i prstićima bućkala po vodi.

Baku je naljutilo što se ona igra s vodom za piće pa ju je šibom izudarala po leđima,a upravo od tih batina Opra je nedeljama imala ožiljke.

-Kada sam kasnije obukla odeću za odlazak u crkvu, otvorio mi se jedan ožiljak na leđima i zakrvario haljinu - prisetila se voditeljka.

Podsetimo, prvih šest godina života Opra je provela na bakinoj farmi u Kosijasku, siromašnom mestašcu u koji još nisu doprle moderne blagodeti poput vodovoda i telefona.

Kasnije se preselila kod majke u Milvoki, koja se u međuvremenu udala i u tom braku dobila sina i ćerku. Nije bila zadovoljna životom kod majke, pa je potražila spas kod oca. I tada je počeo najveći pakao.

opra vinfri
Youtube 

U novoj porodici Opra je preživala strahovita iskustva. Stric ju je godinama seksualno zlostavljao. Sve je krenulo kada je imala devet godina i stravično nasilje je trajalo 13 godina. Zbog traume koju je doživela rešila je da nikada neće biti majka.

Jedina dobra strana njenog detinjstva bilo je to što joj je otac plaćao školovanje. Učestvovala je na raznim takmičenjima u besedništvu, a onda dobila stipendiju na Tenesi univerzitetu na kojem je studirala komunikacije. 

opra vinfri
Youtube 

8. septembra 1986. godine počelo emitovanje emisije "Opra Vinfri šou". Pokrenula je zatim svoj kanal "OWN". Opra je brzo zadobila poverenje gledalaca. Svojom emisijom započela je pravu revoluciju na američkim, ali i svetskim televizijskim ekranima.