Điđi Hadid (26) već godinama je jedna od najzaposlenijih manekenki u svetu i na pistu se vratila samo šest meseci nakon što je rodila ćerku Kai, koju je dobila s pevačem Zejnom Malikom (28).

Rođena u bogatoj porodici, i njena mama Jolanda takođe je bila uspešna manekenka, a zaradila je i snimajući rijaliti šou "The Real Housewives of Beverly Hills", dok je njen otac Muhamed trgovac nekretninama čije se bogatstvo procenjuje na stotine miliona dolara.

Ipak, iako su roditelji njoj i njenoj sestri Beli, koja je takođe top-model, omogućili lagodno odrastanje, Điđi je svoje bogatstvo, koje prema zadnjim procenama iznosi oko 29 miliona dolara, stekla potpuno sama, kako je sada na Instagramu otkrio njen otac.

Muhamed je podelio niz njenih fotografija uz koje je nabrojao nepoznate zanimljivosti iz njenog života.

điđi hadid
BIRICHINO-SBADATINO / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Kojih 20 stvarni niste znali o Điđi Hadid?

1. Samostalno se obogatila i nikada nije uzela ni dolara od svojih roditelja", započeo je svoj hvalospev ponosni tata, a iako nije do kraja nabrojio svih 20 zanimljivosti, otkrio je i da Điđi bila uspešna odbojkašica, da je nakon srednje škole primljena na studije forenzičke psihologije u Njujorku i da je snimila više naslovnica Voguea od ijedne druge manekenke.

Ali, njegova objava pokrenula je lavinu kritika.

"Samoostvarena? Mama joj je model, zbog čega je i on uspela u poslu, a ti su multimilioner koji prodaje luksuzne vile. Điđi je rođena bogata", "Lako se obogatiti kada imaš bogate roditelje koji su ti sve omogućili u životu", "Kakve gluposti, pa ona je rođena sa zlatnom kašikom u ustima", pisali su mu pratioci koje je razljutila njegova tvrdnja.

Mnogi su se prisetili i lukuznog njujorškog stana u kojem je Điđi živela tokom studiranja i koji je prikazan u rijalitiju njene mame, a kasnije je prodat za 2,3 miliona dolara.

Sa sličnim osudama suočila se i Kajli Džener kada ju je časopis Forbes 2018. godine proglasio najmlađom samoostvarenom milijarderkom, no ta joj je titula ipak oduzeta nakon što se saznalo da je lažirala zaradu kako bi njen brend delovao profitabilnije.

Više fotografija Điđi Hadid pogledajte u galeriji:

PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia, Instagram Điđi Hadid