Otkako se pre 22 godine proslavila ulogom njujorške kolumnistkinje Keri Bredšo je zaradila milione i postala ikona stila brojnim ženama širom sveta, 55-godišnja glumica Sara Džesika Parker verovatno nije mogla ni da sanja da će se jednog dana ponovo pred nekim naći na kolenima.

Ali, upravo to se dešavalo prethodnih dana u njenoj njujorškoj prodavnici skupocene obuće, gde poznata glumica kleči pred svojim kupcima, koje lično služi, pomaže im da navuku štikle i s njima komentariše njihov izgled i kako im stoje.

Sara brine o sigurnosti kupaca i svojih zaposlenih, pa sama dezinfikuje kvake na ulaznim vratima, prodajni pult, podove i sve ostale površine na kojima se eventualno mogao zadržati virus Covida-19. Nije tajna da su cipele najveći fetiš i slabost Sare Džesike Parker: čak i kad se pakuje za kraća putovanja sa sobom obavezno nosi desetak pari, a s izborom nema problema otkako je 2014. pokrenula sopstvenu kolekciju SJP Collection.

sara džesika parker
Janet Mayer / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Zavisnica o modi strastvena je aktivistkinja za ženska prava, a u prošloj predsedničkoj kampanji lobirala je za izbor demokratskih kandidata Džoa Bajdena i Kamale Haris u Belu kuću.

Sa suprugom Metjuom Broderikom (58), s kojim će sledeće godine proslaviti 20 godina braka, ima sina Džejmsa (18), kao i 11-godišnje ćerke bliznakinje Marion i Tabitu, s kojima je donedavno stanovala u raskošnoj kući na dva sprata u Grinvič Vilidžu.

sara džesika parker
Youtube 

Ona im je međutim postala premala, pa su je početkom godine prodali za petnaest miliona dolara - pet puta više nego što su je platili kad su u nju useljavali pre dve decenije.

Dok čeka snimanje novih epizoda serije „Seks i grad“, Sara skraćuje vreme služeći kupce kojima pomaže u odabiru obuće, baš kao što bi i Keri to uradila.

sara džesika parker
Jose Perez/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia 

Nema sumnje da će u novoj sezoni kultne serije ljubiteljka cipela Keri Bredšo nositi i modele s potpisom Sare Džesike Parker, koja će po svakoj epizodi zarađivati više od milion dolara.