Manjak zvezda A-liste, predugi govori dobitnika, samo su neke od stvari koje se zameraju organizatorima. Takođe, korisnici Tvitera, malo je reći, da su besni zbog iznenađujućeg kraja dodele kada je proglašen najbolji glavni glumac.

Podsetimo, film "Nomadland" proglašen je najboljim filmom, Frensis MekDormand po treći put najboljom glumicom, a 83-ogodišnji Entoni Hopkins najboljim glumcem po drugi put za ostvarenje u filmu "The Father".

Holivudska ikona šesti put je nominirana za Oskara u svojoj karijeri, a prvi zlatnu statuu osvojio je 1992. godine za ulogu Hanibala Lektora u filmu "Kad jaganjci utihnu".

I niko ne može da ospori njegov talent i odlično ostvarenje u filmu "The Father", ali ono što je mnoge naljutilo jeste činjenica da Oskara nije dobio pokojni glumac Čedvik Bouzman koji je posthumno nominovan za ulogu u filmu "Ma Rainey's Black Bottom".

To mu je ujedno bila jedina nominacija, a zbog osetljivosti teme, javnost se nadala da statua odlazi u ruke njegove neutešne porodice. Tviter je još noćas počeo da gori od komentara gledalaca koji su nezadovoljstvo izražavali kroz zabavne memove.

Mnogi smatraju kako je "pokradena" i glumica Vajola Dejvis, ali Akademija je rekla svoje, a javio se i Hopkins koji je oduševio svojim govorom, iako mu danas sigurno nije lako jer ga mrze ni krivog ni dužnog.

"Nisam očekivao ovu nagradu sa svojih od 83 godine. Puno hvala. Želim da odatm počast Čedviku Bozmanu, koji nam je oduzet previše rano. Jako sam zahvalan svima", rekao je Entoni, koji se javio iz rodnog Velsa na Instagramu. On je najstariji glumac koji je osvojio Oskara.

"Uvek ćeš biti pobednik u našim srcima", poručili su obožavatelji prerano preminulom Bozmanu na mrežama i tako zaključili ovu dramu u kategoriji Najbolji glumac.

Podetimo, Čevik nas je napustio krajem avgusta 2020. godine u 43. godini života. Čedviku je dijagnostikovan rak debelog creva 2016. godine i to u trećem stadijumu, ali prešao je u četvrti. Uprkos tome, pravi borac je nastavio da snima kako biste vi uživali u filmovima.

Od 'Marshalla' preko 'Da 5 Bloods' i brojnih drugih, svi filmovi su snimljeni tokom i između brojnih operacija i hemoterapija. Najveća čast u njegovoj karijeri bila je da oživi kralja T'Challu u 'Crnoj panteri'.

Preminuo je u svom domu, a uz njega su bili supruga i porodica. Oni zahvaljuju svima na brizi i molitvama i veruju kako će svi poštovati njihovu privatnost u ovim teškim životnim trenucima, napisala je tada njegova porodica na Instagramu uz njegovu fotografiju.