Godine njoj zaista ne mogu ništa. Zapravo, Nikol Šerzinger zaista potvrđuje onu staru da su "žene kao vino", jer kako vreme odmiče, zgodna pevačica izgleda sve bolje i bolje.

Važi za jednu od najzgodnijih žena na planeti, a da ovu laskavu titulu nema bez razloga, neprestano dokazuje golišavim fotografijama na društvenim mrežama.

Tako je nedavno obradovala pratioce serijom fotografija dok je pokazivala izvajano telo u minijaturnom kupaćem kostimu, sa jedne plaže na Havjima.

Iako će uskoro napuniti 42 godine, Nikol i dalje ima liniju za poželeti - čvrste grudi, vitak struk i ravan stomak, kao i definisanu zadnjicu. Te mnogi nisu mogli da se ne zapitaju koja je njena tajna. 

Jer ruku na srce, mnoge daleko mlađe devojke mogle bi joj pozavideti na telu, ali i kondiciji.

Uprkos tome što već gazi petu deceniju, ništa na njenom licu ili figuri ne ukazuje na znakove starenja. Izgleda baš kao i kad je bila devojka, a sa tim se slaže i publika na Internetu koja je redovno obasipa komplimentima.

"Bog samo jednom stvara ovakvu ženu", "Predivna si", "Savršeno izgledaš", "Jedna od najlepših žena u Univerzumu. Ti si ikona", "Tako sam ljubomorna", "Što si starija to si bolja"... samo su neki u nizu sličnih komentara ispod njene nove objave.

Međutim, iako bi pomislili da slavna lepotica takvog izgleda nema ni jedan, jedini problem u životu, a kamoli manjak samopouzdanja, Nikol je jednom prilikom potvrdila da je u njenom slučaju upravo sve suprotno. 

Njen problem sa samopouzdanjem bio je toliki da joj je stvorio nove probleme - poremećaj u ishrani. 

"Samo da ste srećni sami sa sobom i onda sve ide lakše. Dugo mi je trebalo da prihvatim sebe i svoje telo. Kad sam sklopila mir sa sobom nije mi bio problem da vežbam i da jedem ono što je dobro za mene. Mi smo sami sebi najveći neprijatelji. Nije bitna kilaža, bitno je da ste sebi prijatelj jer ako ne volite sebe, onda ste autodestruktivni i tužni. Veći deo života sam provela gajeći tugu, a tek sad shvatam da sam samo gubila vreme", rekla je svojevremno.

Ipak, sve se promenilo pre nekoliko godina kada je rešila da se posveti zdravoj ishrani i redovnom treniranju. Nikol je otkrila nedavno kako se hrani i čega nikad ne sme da nema u njenom frižideru.

"U frižideru uvek svež paradajz, sireve, ćuretinu i belo meso, bademovo mleko, kokosova vodu, ali i ostale klasične potrepštine. I voda, mnogo vode. Morate se hidrirati", rekla je lepa pevačica. 

Nikol nema ustaljen plan ishrane, ali nekih stvari se pridržava, kako je i sama priznala, dugi niz godina. Pogotovo što je izuzetno fizički aktivna, a njeni koncerti sadrže i zahtevne koreografije. Zbog toga joj je bitno da telo ne izgladnjuje, već nahrani svim što mu je potrebno.

Uostalom, pogledajte kako izgleda jedna njena plesna rutina: 

Doručak

Nikol bira da prvi obrok bude bogat proteinima i složenim ugljenim hidratima. Njen omiljeni doručak je tost sa avokadom, poslužen sa poširanim jajima i dimljenim lososom. To njenom telu daje puno nemasnih proteina, zdravih masti i Omega-3.

Kada traži nešto malo drugačije, rado će se pojesti i prženu slaninu sa kajganom, ili ovsenu kašu sa godži bobicama i drugim voćem  bogatim antioksidantima. Ključ je raznolikost.

nikol serzinger
printscreen/instagram 

Ručak

Kada je u pitanju centralni obrok, Nikol se trudi da bude podjednako zdrav kao doručak, ali je količinski manji. Najčešće bira salate sa piletinom ili ćuretinom, kao i suši, a ukoliko nije previše gladna, odlučiće se za čorbu sa povrćem. 

Sa druge strane, ukoliko joj je potrebno još energije, često priprema sočivo, pasulj, ali i pirinčane nudle sa laganim sosovima od povrća. 

Večera

Kako je i sama rekla, uglavnom je uveče mrzi da kuva, te naručuje hranu ili jede u restoranu. Za poslednji obrok u danu Nikol bira pirinač sa nemasnim proteinima, ili manje porcije paste sa kuvanim povrćem.

Kad žudi za nečim manje zdravim, obožava da naručuje meksičku hranu dosta sira, i poznato je da se svako malo prepusti pici.

Ali s obzirom da većinu vremena jede zdravo i ne upušta se svakodnevno u nezdravu hranu, lako održava idealnu kilažu bez previše napora. 

nikol serzinger
printscreen/instagram 

Užine i grickalice

Naravno, između obroka, Nikol praktikuje zdrave užine. Bademi, svež kokos, bebi šargarepe i sveže povrće, svakodnevno su na njenom meniju, a kada su u pitanju dezerti, izbor pada na različito voće. 

Pevačica kaže da najbolje rezultate postiže uravnoteženom ishranom i vežbanjem umerenosti. Što se tiče vežbanja, ona je zagovornik kardio treninga, a uživa u pilatesu i jogi

Ipak, ne izbegava ni jači trening ako "pretera" sa nezdravom hranom.

A tu smo upravo došli do onog glavnog. Nikol je neko ko je izrazito posvećen treninzima, te je upravo to možda i najbitniji razlog zbog čega može da se opusti i uživa u nezdravijim izborima. 

Ukoliko niste ljubitelj treniranja u teretanama, Nikol je svojevremeno za Shape magazin podelila predlog vežbi koje možete raditi u kućnim uslovima, za koje vam neće biti potrebno više od 10 minuta dnevno, a pomoćiće vam da ostanete u formi. 

Pogledajte u videu kako bi to trebalo da izgleda: 

Dakle, ukoliko želite da izgledate kao slavna pevačica ključ je balansirana ishrana i redovan trening.