Princ Hari vratio se u Veliku Britaniju nakon smrti svog dede, princa Filipa, piše The Sun. To je njegov prvi dolazak kući nakon godinu dana i nakon što je zajedno sa suprugom Megan Markl prošle godine odstupio sa svih kraljevskih dužnosti i selidbe u SAD.

The Sun javlja kako je princ viđen na londonskom aerodromu Hitrou, ali uz njega nije bila Megan Markl. Naime, njoj su zbog trudnoće lekari savetovali da ne putuje avionom. "Megan će ostati u Kaliforniji, lekari su joj rekli da ne sme da putuje. Predalek je to let i preporučuju joj odmor tokom poslednjih meseci trudnoće", potvrđeno je.

Princ Hari i Megan Markl
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Čim je izašao iz aviona s leta iz Los Anđelesa za London, dočekali su ga telogranitelji, a Hari je na sebi imao ležernu crnu kombinaciju, a preko lica je nosio crnu zaštitnu masku. Pravo s aerodroma otišao je u Kensingtonsku palatu, ali očekuje se da će zbog pandemije koronavirusa princ biti u karantinu 10 dana kao i da će odsesti u kući u Notingemu.

Princ Hari
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ako mu test na koronavirus bude negativan, iz karantina će moći da izađe nakon pet dana, što znači da će moći da bude na dedinoj sahrani 17. aprila.

Izvor blizak kraljevskoj porodici kaže da je princ Hari već razgovarao s nekim članovima, uključujući i svog oca princa Čarlsa i svoje sestrične, princeze Beatris i Eugeniju.

Hari i Megan odali su počast preminulom princu Filipu posvetivši mu objavu na službenoj web-stranici njihove fondacije Archwell i na taj način mu zahvalili na svemu što je učinio i poručili mu da će im nedostajati.

kraljica elizabeta i princ Filip
Shutterstock 

Harijev povratak u Veliku Britaniju jedan je od ključnih trenutaka za trenutno podeljenu porodicu čiji su odnosi narušeni, naročito nakon intervjua koji su on i Megan dali slavnoj voditeljki Opri Vinfri.

Kraljica očekuje da njeni unuci kao i ostatak porodice ostave sve probleme iza sebe, kao znak poštovanja prema pokojnom vojvodi od Edinburga.