Pevač grupe "Linkin Park" i jedan od najcenjenijih vokala u modernoj muzičkoj istoriji, Čester Benington, pre četiri je godine šokirao svet kada sebi je okončao život. Imao je samo 41. godinu, a 20. marta proslavio bi 45.

Benington je odrastao u Arizoni, a odmalena je maštao o tome da postane muzičar. Obožavao je bendove "Depeche Mode" i "Stone Temple Pilots", a kasnije je i ostvario sve svoje dečačke snove.

Planetarnu slavu postigao je zahvaljujući bendu "Linkin Park" i albumu "Hibrid Theory" iz 2000. godine. "One Step Closer", "Crawling", "In the End", "Numb", samo su neki od njihovih najvećih hitova, a bend je zbog svog posebnog zvuka osvojio publiku širom sveta.

Čester nije imao srećno odrastanje. Bio je žrtva silovanja kada je imao samo sedam godina, a napastovao ga je stariji prijatelj. Nije hteo da potraži pomoć, a kasnije je govorio kako se bojao da će ljudi pomisliti da je homoseksualac ili da laže. Prijatelj ga je napastovao do njegove 13. godine, a nikada nije želeo da ga prijavi policiji jer je shvatio da je njegov zlostavljač zapravo i sam žrtva nasilja. Svom ocu je sve priznao.

Njegovi roditelji su se rastali kada je imao 11, a zbog čitave situacije koja mu se događala u životu, Čester je hteo da pobegne od kuće i okrene se ulici. Ipak, počeo je piše pesme i to mu je bila oaza mira.

Benington je dva puta bio u braku. S prvom suprugom Samantom Meri Olit venčao se još 1996. godine, a rastali su se u vreme kada je popularnost njegovog benda krenula da raste. S Talindom En Bentli venčao se 2006., a pevačica i Playboyeva zečica zajedno su dobili troje dece. Svoje prvo dete Benington je dobio još pre prvog braka, a s prvom suprugom je imao jedno dete.

Tokom čitave karijere borio se zavisnošću o drogama i alkoholu, a kolege iz benda suočile su ga sa svim problemima, te je ostavio poroke. Godine 2011. je rekao kako su teški dani iza njega.

cester benington smrt
Yui Mok / PA Images / Profimedia 

Malo pre 9 sati ujutro 20. jula 2017. godine čistačica je pronašla Česterovo beživotno telo. Oduzeo sebi je život na 53. rođendan Krisa Kornela, pevača s kojim je bio sjajan prijatelj, a koji je na jednak način okončao svoj život dva meseca ranije. Beningtonova udovica je nekoliko dana nakon njegove smrti na društvenim mrežama napisala da je ostala bez ljubavi svog života i da ne zna kako će nastaviti dalje.