Kada se pojavila serija " Damin gambit" na Netfliksu, ostvarenje je brzinom svetlosti postalo hit u celom svetu (ali i u Srbiji), a mlada glumica, Anja Tejlor- Džoj, postala je jedna od najpopularnijih. 

Baš iz tog razloga, za očekivati je bio njihov trijumf na dodeli Zlatnog globusa. U priči snimljenoj po romanu Valtera Tevisa, Anja Tejlor- Džoj igra glavnu ulogu, šahovskog genija "Bet Harmon", za koju je i nagrađena prestižnim priznanjem.

I iako su mnogi oduševljeni njenom crvenom kratkom kosom u seriji, Anja u realnom životu ima dugu, plavu kosu, a svojim izgledom na dodeli Zlatnih globusa je sve zasenila - delom zbog odabira toalete, delom zbog frizure u koju su se zaljubile mnoge žene.

Čak su i modni stručnjaci i stilisti čuvenog magazina "Vogue" oduševljeno prokomentarisali da je Anja vratila glamur "Zlatnog Holivuda" na dodelu Zlatnih globusa.

Svedena, elegantna "Kristijan Dior" haljina upotpunjena je raskošnom frizurom iza koje stoji Džordž Rasel, umetnički ambasador brenda "Pureology".

Kako da napravite i sami Anjinu frizuru

Za "Vogue" je istakao da je na Anjinu vlažnu kosu prvo naneo sprej za zaštitu od toplote, a potom mus za volumen, i rasporedio četkom ravnomerno. Zatim je osušio kosu, natapirao je na vrhu, pa sušio delove sa strane i otpozadi praveći finu teksturu. Dva koraka su bila finalna u ovoj fazi, deo od uha ka napred naprskao je lakom, a zatim je presom pravio uvojke.

Naredna faza bilo je lakiranje zadnjeg dela kose. Kako kaže, presom za kosu je ispravljao pramenove, izbegavajući vrhove. A onda je presom prešao preko pramenova odozdo ka gore, dva puta.

Stavio je zatim serum za sjaj na krajeve kose i njime uokvirio deo oko lica. Na kraju je naneo lak na celu kosu.

Napomenuo je da je za lepu kosu neohodna redovna upotreba regeneratora, dok se farbana plava kosa mora negovati maskama. Savetovao je da se kosa štiti od negativnog dejstva Sunca. Smatra da je sigurno velikom broju ljudi porasla kosa tokom karantina i da će sa uzbuđenjem otići u salone, ali i da veruje da će duga kosa ipak biti novi trend.