Ben Aflek (48) iznenadio je javnost priznavši da mu je razvod od Dženifer Garner (48) pomogao na mnogo načina da poboljša svoju glumu.

Bivši supružnici, koji imaju dve ćerke i sina su brakorazvodni proces započeli 2015. i okončali ga u novembru 2018. Afleck je govoreći o filmu "The Way Back" iz 2020. u kojem tumači alkoholičara, objasnio da mu je razvod oblikovao glumačke veštine nabolje, kao i da je stekao iskustvo i postao interesantniji glumac.

Zato je u drami odlično odglumio Džeka Kuningema, ali i jer se u stvarnom životu sam borio sa istom zavisnošću.

Ben Aflek
Shutterstock 

"Prema meni je film o tome je li proživio dovoljno godina, video dovoljno padova i uspona, o deci i razvodu. U ovom trenutku u svom životu imam dovoljno iskustva za ovu ulogu što je zanimljivije za mene", ispričao je Ben za "The Hollywood Reporter".

"Radi se i o patnji i gubitku deteta što, hvala Bogu, nisam doživeo, i verojvtno je najgora stvar koju možeš iskusiti. Ja sam lečeni alkoholičar i odigrao sam alkoholičara u filmu. Nisam morao taj aspekt istraživati, bio je već pokriven", dodao je glumac.

Inače, Ben je nedavno raskinuo vezu sa 16 godina mlađom kolegicom Anom de Armas. Nakon toga je viđen često kako jede brzu hranu, a u isto vreme je izgledao dosta mršavije.

Prema pisanju američkih medija, Ana je raskinula s Benom jer joj je veza bila komplikovana.