Sajmon Bovs-Lion (34), grof od Stratmorea i Kingornea i rođak kraljice Elizabete (94) osuđen je na 10 meseci zatvora nakon što je priznao da je seksualno napastovao ženu u dvorcu Glamis u Angusu u Škotskoj.

Još jedan skandal trese Bakingemsku palatu, a kraljica Elizabeta nema baš mira. Naime, grof Sajmon osuđen je na 10 meseci zatvora nakon što je priznao da je seksualno napastovao ženu u dvorcu Glamis u Angusu u Škotskoj, inače porodičnoj kući njegovih predaka.

To se dogodilo, prema njegovim rečima, u februaru prošle godine, a onda su na sudu ustanovili da se incident dogodio u spavaćoj sobi gde je nekada odrastala Kraljičina majka.

"Jako me je sramota svojih postupaka koji su izazvali takvu nevolju. Kada sam shvatio što sam učinio, brzo sam se izvinio dotičnoj ženi. Danas se ponovno izvinjavam iz sveg srca. Duboko mi je žao zbog svog ponašanja i problema koju sam izazvao", rekao je Sajmon nakon što je priznao krivicu, piše "Mirror".

"Popio sam previše i došlo je do incidenta. Kao neko ko razume štetu koju alkohol može prouzrokovati, trebaa sam da naslutim šta može da se dogodi. Svakako znam da alkohol nije opravdanje za moje ponašanje. Nisam mislio da sam sposoban da uradim tako nešto, ali sada moram da se suočim sa tim i preuzmem odgovornost. Tokom prošle godine zatražio sam i dobio profesionalnu pomoć i složio se da priznam krivicu što pre", dodao je Sajmon i uputio izvinjenje dotičnoj žrtvi i njenoj porodici kao i prijateljima i kolegama zbog nevolje koju je prouzrokovao.