Prošlo je 13 godina otkako je Suzan Bojl (59) zapanjila i ostavila u suzama ceo svet na pozornici šou programa "Britain's Got Talent". Njeno emotivno izvođenje "I Dreamed A Dream" prepričavalo se mesecima, a "skromna domaćica raskošnog glasa" bila je tema svih svetskih medija.
To je bio trenutak kada joj se život potpuno promenio a ona je preko noći postala zvezda. Audicija na Youtubu imala je stotine miliona pregleda. 

Iako joj je pobeda u takmičenju izmakla za dlaku, nakon toga je nastupala na pozornicama širom svijeta i zaradila bogatstvo, no ostala je prizemna i nastavila da živi kao pre vremena slave.

Muzička karijera joj je do sada donela zaradu od 22 miliona funti, ali novcem se nikada nije razbacivala, piše The Sun. I dok joj je novac omogućio da živi bezbrižno, takođe je bio i uzrok njene svađe s bratom.

Suzan i njezin brat Geri nisu razgovarali dve godine nakon što su se pojavile glasine o tome da joj je pretio kako će se ubiti ako mu ne da 50 hiljada funti. Pevačica je bratu navodno tokom godina dala čak 400 hiljada funti, no njemu je smetalo što ona nije prekinula odnose s članovima porodice koji su proširili glasine. Pomirili su se 2016. godine i od tada su u dobrim odnosima.

Suzan i dalje živi u svojoj porodičnoj kući u britanskom Blekburnu, a kupila je i susednu kuću s kojom ju je spojila. Jednom prilikom je čak pokušala i da se preselu u luksuznu vilu, ali joj je bilo teško da se prilagodi, pa se vratila u rodni dom.

Iako je ostala verna svojim korenima, od pojavljivanja u "Britain's Got Talent" drastično je promenila svoj izgled. Danas ima daleko elegantniji stil od onog po kom ju pamtimo, a podvrgnula se i tretmanima botoksa, i izgubila dosta kilograma, što joj je pomoglo u borbi sa dijabetesom.

O svom ljubavnom životu Suzan je prvi put progovorila kada je tokom svoje turneje u hotelu u kom je odsela upoznala jednog američkog doktora. "Otišli smo nekoliko puta na ručak, no ne želim ništa više od platonske veze. Predugo sam sama da bih se sada udavala", ispričala je u jednom intervjuu, u kom je priznala i da joj laskaju pisma muških obožavatelja.