Kada je mlada glumica Alejna Uzgiđan stupila na tursku scenu, verovatno nije ni pomišljala da će ubrzo ceo svet znati ko je ona. 

Svojom lepotom i talentom preti da pomuti slavu i velikim imenima šoubiznisa, a domaća publika ju je upozanala kroz hit seriju "Gulperi", i to kao devojku po imenu Bedrije, koju su njeni roditelji Gulperi i Ejup sretno odgajali s njenim bratom blizancem Hasanom i mlađim bratom Džanom, sve dok je nije slomila očeva smrt koja je promenila njen život.

Lepoj Alejni tek je 18 godina, a prvi put se na malim ekranima pojavila u seriji "Canakkale Yuzyillik Muhur", 2018. godine snimila je film "Muslum", a poslednji projekat na kom je radila bila je serija "Zemheri".

Pre glumačke karijere radila je kao model, što joj je i otvorilo vrata "show business" industrije.

Alejni se u rodnoj Turskoj mnogi dive zbog specifičnog izgleda i prirodne lepote, a samo na Instagramu je prati gotovo 190 hiljada ljudi.

Sa pratiocima svakodnevno deli trenutke iz privatnog života, ali i sa snimanja koja su joj promenila život, donela slavu, i učinila je jednom od najpopularnijih glumica u zemlji, a sada i izvan njenih granica.

Osim glume, lepa Alejna, kao i većina devojčica njene dobi voli da čita, putuje i druži se sa prijateljima, a turski mediji pišu kako je, na sreću njenih muških obožavatelja, slobodna i da njeno srce niko nije osvojio - za sada.

Jedno je sigurno, za mladu glumicu ćemo tek čuti, a kako stvari stoje, verovatno će krasiti velike i male ekrane brojnih filmskih i televizijskih ostvarenja.