Glumica Salma Hajek oduvek je važila za veoma privlačnu i atraktivnu damu koja je mamila uzdahe svih. Zbog toga je delovalo vrlo smelo i otvoreno za snimanje ljubavnih scena, međutim, producenti nisu znali da se Selma takvih scena mnogo strašila.

Naime, svoju prvu ljubavnu, vruću scenu snimala je sa Antonijem Banderasom u filmu Desperado iz 1995. godine u režiji Roberta Rodrigeza. Ne znajući da uopšte postoji takva scena napisana u scenariju, Salma se potpuno nepripremljena za nju pojavila na snimanju. 

''Kada je trebalo da krenemo sa snimanjem, počela sam da plačem'', rekla je. Shvativši da se od nje očekivalo da snimi seksualnu scenu, rekla je da to može da uradi samo na zatvorenom setu. 

Na setu sa njom tad su bili samo Banderas, Rodrigez i Elizabet Avelan - Rodrigezova supruga i producentkinja koju Hajek naziva najboljom drugaricom. Njima je rekla da nije sigurna da li može da snimi tu scenu i da se mnogo plaši jer prvi put radi tako nešto.

Hajek je takođe rekla da je bila prestrašena Banderasom jer se ponašao vrlo slobodno, iako je dodala da je bio neverovata i apsolutni gospodin. Zapravo je plašilo to što njemu nije predstavljalo problem da snimi takvu scenu, već ju je sa lakoćom prihvatio i profesionalno joj pristupio. Salma je istakla i da joj je bilo mnogo neprijatno zbog plakanja na setu kada joj je Antonio priznao da se zbog njenih suza oseća užasno.

Najveći kamen spoticanja za mladu glumicu predstavljala je sama pomisao da će njen otac i brat gledati u ovom izdanju. Na kraju, rekla je da ih je izvela iz bioskopa tokom te scene, ali i da je dugo nakon filma imala traume sa kojima je naučila da se nosi postepeno vremenom.

salma hajek
Shutterstock 

Hajek, koja je tada imala 28 godina, nastavila je da objašnjava da je deo njenog šoka koji je okruživao scenu proistekao iz činjenice da ove scene nije bilo u scenariju kada se prvi put prijavila za ulogu. Ali na posletku su joj objasnili da je studio to zahtevao jer su videli i osetili opijajuću hemiju između ljubavnika, da bi bila prava šteta ne iskoristiti i eksplicitni kadar. 

''Bilo je je užasno teško.. uopšte nisam uživala u sceni'', dodala je Salma.

Film koji je režirao Robert Rodrigez bio je drugi deo njegove meksičke trilogije, koja takođe uključuje filmove El Mariachi i Once Upon a Time in Mexico.