Megan Markl i princ Hari izgubiće navodno sve preostale privilegije britanske kraljevske porodice, piše "Dejli mejl". Nakon što je u medijima procurila vest da su njih dvoje snimili TV spektakl "ispričaj sve" sa Oprom Vinfri, biritanski mediji su objavili da Megan i Hari nakon toga "gube sve".

Podrazumeva se da će kraljica Elizabeta II tražiti da se odreknu veza sa bilo kojom organizacijom koja je povezana sa kraljevskom porodicom, piše "Dejli mejl" koji navodi da će kraljica svom unuku oduzeti tri preostale počasne vojne titule, a potencijalno i njegovo pokroviteljstvo nad Ragbi unijom, Ragbi ligom i Londonskim maratonom.

Megan Markl morala bi da odstupi sa mesta pokroviteljke Narodnog pozorišta, osim ako ne bude u prilici da pregovara o drugoj poziciji povezanom sa ovom institucijom. Kada joj je uručena ova uloga 2019. godine, to je ocenjeno kao glavni gest podrške i naklonosti kraljice koja je 45 godina pokrovitelj londonskog teatra. Očekuje se da će jedina "siva zona" biti veza para sa Komonveltom, ali izvori su sugerisali da će i to teško ići.

Sinoć je potvrđeno da je Megan Markl pristala na veliki intervju sa Oprom Vinfri, jednom od najmoćnijih žena u američkom i svetskom šou-biznisu, a veruje se da je taj intervju već snimljen.

princ Hari i Megan Markl
Shutterstock 

Inače, Megan i Opra su prijateljice, ali i komšinice u Kaliforniji. Voditeljka je bila na venčanju vojvotkinje i vojvode od Saseksa 2018. u Vindzoru, a Megan se zatim pridružila njenoj proizvodnji veganskih kafa. Izvori ovaj potez Megan i Harija ocenjuju kao neizbežnu posledicu Megzita.

Opra Vinfri
Youtube 

Poznati par će u 90-minutoj emisiji koja će se emitovati sedmog marta na "CBS" prvi put pričati o preseljenju u Ameriku i o odluci da napuste britanski dvor. TV intervju biće podeljen na dva dela, u prvom će Opra pričati sa vojvotkinjom o njenoj udaji, majčinstvu, humanitarnom radu, pritisku javnosti, a zatim će gledaoci moći da čuju i princa Harija.

Bakingemska palata ne komentariše vest o emisiji

Vest o gostovanju kod Opre Vinfri usledila je nakon vesti da par koji ima sina Arčija Harisona, čeka drugo dete. Bakingemska palata čestitala im je na ovome, ali oni sada odlukom o TV gostovanju rizikuju da osramote i naljute kraljicu, piše "Dejli mejl" i ističe da bi intervju mogao da produbi jaz između Harija i Vilijama i njihovih porodica.

Bakingemska palata je odbila sinoć da komentariše vest o emisiji "Opra sa Megan i Harijem: CBC prajmtajm specijal", koja će biti emitovana uoči 100. rođendana princa Filipa i šest nedelja pre 95. rođendana kraljice. Vest je objavio "CBS".

kraljica Elizabeta II i princ Filip
Shutterstock 

Kraljevski izvor je napomenuo da Hari i Megan više ne obavljaju dužnosti dvora i da su odluke o medijskim gostovanjima njihova stvar kao i da nemaju obavezu da o tome obaveste kraljevsku porodicu. Iako je izostala ljuta reakcija dvora, očigledna je hladnoća u odbijanju da se komentariše, navodi "Dejli mejl". Odluka da im se oduzmu preostale privilegije nije reakcija na intervju, ističe se.