Poznati reper uhapšen je nakon pucnjave koja se u ponedeljak, 15. februara, dogodila u sarajevskom naselju Stup.

Nakon policijskog pretresa, odveden je u pritvor gde trenutno čeka izlazak pred tužioca, a tereti se za tri stvari: izazivanje opšte opasnosti, nošenje oružja i nanošenje teških telesnih povreda.

Takođe, u medijima je navedeno da je sa Korelijem priveden i njegov rođak Omar Curić, a policajci su kod njega navodno pronašli dva pištolja.

Pucnjavi je navodno prethodila masovna tuča u kojoj su povređene dve osobe, nakon čega su prevezene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Incident se dogodio oko 16:30 časova, a policajci su zatekli dve povređene osobe, koje povrede nisu zadobile od pucnjave, već kao posledice tuče. 

Za portal avaz.ba, Buba je istakao da je povodom tog incidenta koji se dogodio, došlo do spominjanja njegovog imena, ali da se on samo našao na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme, kao i da nema nikakve veze sa pucnjavom. Snimak pucnjave možete videti OVDE

Ipak, ovo nije prvi put da je Buba bio umešan u skandale. 

2019. godine, isplivale su informacije da je navodno varao svoju suprugu sa pevačicom Irmom Sejranić. Tom prilikom, bivša učesnica jednog rijalitija pred kamerama je rekla da je Buba svoju verenicu Jasminu (koju naziva suprugom) varao upravo sa njom. 

Takođe se pisalo je je reper imao nešto više sa manekenkom Petrom Cupan, koja je bila glavna glumica u njegovom spotu za pesmu "Balenciaga".

Petra i Buba
Instagram screenshot 

Ona mu je putem svog Instagram profila čestitala rođendan, koji je bio 22. septembra, te mu je poručila da ga voli i da je on njena ljubav.

2018. godine isplivale su informacije da je idol srpske omladine robijao oko godinu dana zbog dilovanja drogom.

"Policija je neko vreme pratila Korelija i kada su skupili dokaze i uverili se u informacije koju su dobili, presreli su ga kako bi uradili rutinsku kontrolu. Tada su kod njega našli 10 grama kokaina i odmah su ga priveli u policiju. On se na saslušanju branio rečima kako je to nabavio za ličnu upotrebu, te da on nije narko-diler, ali te tvrdnje nije mogao da dokaže", rekao je tada jedan od izvora.

Ipak, pravo prijateljstvo i odanost dokazao je sam Džala Brat, koji je tokom Bubinog boravka u zatvoru odbijao tezge, uprkos tome što je Buba insistirao da njegov prijatelj radi, pošto im je trebao novac za advokate. Džala je to odbijao, i zaduživao se kako bi ga izbavio iz zatvora, ali te dve godine niti je tezgario niti stvarao pesme.

Jedina pesma koju je snimio bila je "Dom" koju je posvetio upravo Bubi.

"Neću plakat noćas, noćas moram pravit novac. Suze tvoje majke noćas idu na moj obraz, setim je na tebe svaka njena reč je poraz. Vidim tebe kad se gledam u ogledalu... " samo je deo pesme.

Jala je u tom periodu pokrenuo i kampanju za oslobađanje Bube, pod nazivom "Oslobodite Bubu Korelija".

Po izlasku iz zatvora, posvetili su se muzici i za kratko vreme postali najpopularniji duo i hitmejkeri na ovim prostorima.

Jedan od njhovih, možda najvećih skandala, bio je vezan za spot za pesmu "Borba", u kom se pojavio grafit na kome je pisalo "Ubij Srbina". Nedugo potom je isplivalo i da su Džala i Buba u snimcima na svom Jutjub kanalu, vređali Srbe.

Ipak, poznati dvojac se oglasio i demantovao tvrdnje, rekavši da oni nikad nisu objavljivali nikakve pretnje Srbima, te da im neko namešta aferu, a da Beograd gledaju kao drugu kuću.

Buba Koreli story
instagram/bubacorelli Buba Koreli story

Ipak, to ne menja činjenicu da je Buba Koreli često bio na udaru kritika zbog luksuza kojim se hvali na društvenim mrežama. Skupi automobili, obuća, odeća, parfemi, brdo novčanica, samo sui neke od stvari koje mu pratioci zameraju.

Ipak, Buba je jednom prilikom prokomentarisao loše komentare i istakao da je on sve to i zaradio, i to krvavim radom, te da tako ima pravo da pohvali stečenim.

Tokom prethodnih godina, nizali su se još mnogi skandali, a ostaje da vidimo šta će se po pitanju nedavne pucnjave dalje dešavati sa Bubom Korelijem.