Skoro se ne pamti da je jedan glumac za tako kratko vreme postao toliki miljenik publike. 

Omar Li omiljen je glumac ljudima širom sveta, a mnogi ne znaju da njegov put do zvezda ni malo nije bio lak. Rođen je u najvećoj bedi, a danas ima mlione. Ipak, slava ga nije promenila. Naprotiv. I dan-danas je skroman kao sa početka karijere i uživa u skladnom porodičnom životu. 

Omar je zahvaljujući toj ulozi 2012. proglašen omiljenom osobom u Francuskoj, ispred legendi kao što su fudbaler Zinedin Zidan i proslavljeni teniser Janik Noa. On je zbog te uloge ovenčan i nagradom Cezar za najboljeg glumca, upisvaši se u istoriju kao prvi crni glumac kome je to uspelo.

Njegov prodor na svetsako tržište se očekivao, ali mu je tek u "Lupinu" pripala neka glavna uloga. Pre toga smo imali priliku da ga vidimo u filmovima "Burnt", "X-Men: Days of Future Past", "Samba", kao i u četvrtom nastavku sage "Jurassic World" i u petom delu serijala "Transformers".

Omar Li Nedodirljivi Lupin karijera
Youtube 

Ipak, malo ko zna da je i Omarova životna priča slična sudbini lika koji ga je proslavio. Naime, glumac je rođen kao četvrto od osmoro dece u porodici imigranata iz zapadne Afrike. Njegova majka rodom iz Mauritanije radila je kao čistačica, dok je otac Senegalac za život zarađivao u jednoj fabrici.

Omar je odrastao u prigradskim socijalnim stambenim kompleksima, a kaže da je od malena znao koliko se njegovi roditelji žrtvuju za svoju decu - gledao ih je kako svako jutro odlaze na težak posao koji ne vole. Bio je svestan toga da su došli u Francusku iz istih razloga zbog kojih većina ljudi napušta svoje otadžbine - želeli su da omoguće deci da žive bolje. Zato je oduvek znao da mora da se školuje.

Njegova karijera krenula je zapravo nakon što je završio srednju školu, 1996. godine, kada je postao komičar na lokalnom radiju, gde je zajedno sa kolegom Fredom Testotom izvodio skečeve.

Vremenom je i ovaj serijal prešao na televiziju, a Si se pojavio i u nekoliko francuskih komedija, i dalje u sporednim ulogama. "Nedodirljivi" mu je omogućio da pokaže svoj raskošan glumački talenat. 

"Nikad nisam ni pomišljao da ću postati komičar, ali to mi je bilo tako prirodno. Jednostavno sam se osećao dobro dok sam to radio", prokomentarisao je i dodao da i privatno voli da se šali da bude okružen ljudima koji su opušteni i vole i razumeju šalu.

Iako je komedija ono što mu prija, u jednom intervjuu je priznao da su mu kao crncu mnoga vrata bila zatvorena

Sputavan mišljenjima da nešto ne može ili da stvari radi pogrešno, ipak je našao način da se bori. "Želeo sam da budem nešto drugo, i ako vidim vrata koja su bar malo otvorena, naći ću način da prođem kroz njih", objašnjava ovaj simpatičan Francuz.

Omara su ipak dočekali bolji dani kad je karijera u pitanju, a uporedo mu ruže cvetaju i na privatnom planu. 

Više od decenije je sa izabranicom Helenom, a imaju i petoro dece. Najstarija ćerka, Seli, nedavno je proslavila 20. rođendan. Jedno je sigurno - Omara publika voli, i željno očekujemo njegove buduće uloge. 

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.