Najstarija ćerka Bena Afleka i Dženifer Garner je 18-godišnja devojka po imenu Vajolet koja se često može videti kako šeta Los Anđelesom u društvu poznatih roditelja. Doduše, 18-godišnjakinja se najčešće viđa kako pokriva lice maskom, a sada je otkrila i zašto je to tako.

I dok smo svi savesno nosili maske tokom pandemije, Vajolet Aflek je nastavila taj običaj i nakon što je objavljen kraj pandemije. Masku nosi i na otvorenim prostorima grada, a pokrenula je i sopstvenu kampanju za obaveznu upotrebu maski u bolnicama.

Vajolet Aflek sa maskom na licu
CPR/D.Sanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Devojka je svoje zahteve da nosi masku iznela pred Nadzornim odborom okruga Los Anđeles, a sve je potkrepila sopstvenim primerom, otkrivajući da je i sama bolesna.

„Zarazila sam se postvirusnom bolešću 2019. Sada sam dobro, ali sam iz prve ruke videla da medicina nema uvek odgovore na posledice čak ni bezopasnih virusa“,​​rekla je 18-godišnjakinja i dodala: „Pozivam na dostupnost maski, filtracije vazduha i daleko UVC svetla u državnim objektima, uključujući zatvore i pritvorske centre, kao i na zahteve za maskama na medicinskim školama u zemlji."

Vajolet Aflek
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Aktivizam ćerke popularnog para tako je podstaknut bolešću koja najviše pogađa respiratorni sistem i izaziva tegobe slične prehladama, upale grla ili pluća, ali može da zahvati i druge organe. Kako bi sačuvala zdravlje, Vajolet je odlučila da nosi masku kad god je to moguće, a svojim govorom je pokušala da ukaže na važnost nošenja maske bar u zatvorenom prostoru.

Izvor: tportal.hr/ Wanted Vanja Pajović