Američka pevačica Kejti Peri objavila je pre pet dana novu pesmu "Lifetimes", a za nju je snimila i spot. Kako piše El Pais, Kejti je sada pod istragom zbog tog snimka, koji je snimila na Balearskim ostrvima.

Odeljenje za životnu sredine regionalne vlade Baleara otvorilo je istragu jer Kejti i njen produkcijski tim nisu tražili dozvolu za snimanje spota. Takođe istražuju da li su tokom snimanja oštetili zaštićene dine na ostrvu S'Espalmador. Na snimku, Kejti se može videti kako pleše na različitim lokacijama, od kojih je jedna oblast označena užadima, što ukazuje da je ista oblast zabranjena.

Mnogi su se pitali da li to onda znači da će pevačica video spot morati da ukloni sa Interneta, ali izgleda to neće biti slučaj. Kako piše na turističkom sajtu Baleara, dine Esplamador su najbolje očuvani sistem dina na ostrvima i imaju veliku ekološku vrednost. U resoru su istakli i da njihovo postupanje ne predstavlja krivično delo protiv životne sredine, već prekršaj, jer se na zahtev može odobriti snimanje videa i foto reportaža.

Inače, Kejti je nedavno objavila spot za pesmu "Woman's World",koji se mnogima nije dopao. Oni su pevačici rekli da pesma i video imaju zbunjujuću poruku i „preterano seksualizovan ton“. Kontroverzni producent Dr. Luke, kojeg je Kesha prethodno optužila za fizičko, seksualno i emocionalno zlostavljanje, što su mnogi kritikovali. Međutim, pevačica je rekla da je video sarkastičan i satiričan.