Uprkos pandemiji, prošle godine se u Srbiji dosta snimalo. Zbog toga nas u ovoj godini očekuje veliki broj novih ostvarenja sa popularnim glumcima koja sasvim sigurno vredi pogledati. Ovo je naš izbor.

1. Južni vetar 2: Ubrzanje

Nakon velikog uspeha prvog dela i igrane serije, premijera nastavka ovog ostvarenja planirana je za februar ove godine. U ovoj priči o bosu iz podzemlja Petru Marašu, kog tumači Miloš Biković, igraju još i Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Luka Grbić, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček i mnogi drugi.

2. Jedini izlaz

Ovaj psihološki triler, u kom glavnu ulogu igra Anđelka Prpić, verovatno je prvi koji će biti prikazan u bioskopima ove godine, jer je premijera prvobitno zakazana za decembar, ali će se, po odlaganju zbog restriktivnih mera, pred publikom naći krajem januara. Pored Anđelke, u filmu igraju Ljubomir Bandović, Danica Maksimović, Janko Popović Volarić, Milan Čučilović, Sonja Kolačarić i drugi.

3. Nebesa

Novi film Srđana Dragojevića, za koji je pisao i scenario, doći će u bioskope nakon prikazivanja na velikim svetskim festivalima, a reč je o crnoj komediji u kojoj igraju Srđan Žika Todorović, Nikola Pejaković, Goran Navojec, Miloš Timotijević, Radoslav Milenković, Nataša Marković, Vanja Ejdus i mnogi drugi.

4. Toma

Verovatno najpompeznije najavljivano ostvarenje u protekloj godini, film o životu legende kafanske muzike, Tome Zdravkovića, nakon što se njegova ljubav Slavica zaljubila u fudbalera Dragoslava Šekularca, uskoro će se naći pred publikom. Pored Milana Marića, koji igra Tomu, tu su i Milena Radulović, Srđan Todorović, Mirjana Karanović, Petar Benčina i drugi.

5. Nije loše biti čovek

U ovoj drami igra proverena glumačka ekipa
Promo U ovoj drami igra proverena glumačka ekipa

Ovaj film režirao je legendarni dramski pisac Dušan Kovačević, trebalo bi da ugleda svetlost dana do kraja godine. U drami sa elementima komedije o profesoru u muzičkoj školi koji je ostao bez posla igraju Vojin Ćetković, Branka Katić, Srđan Todorović, Gordan Kičić i Hristina Popović.