Dokumetnarne serije uglavnom imaju za cilj da predstave istinu. Međutim, tu je teško prenebreći činjenicu da istina uvek ima minimum dve strane. Zbog toga konflikt do kog je došlo između nekadašnjeg specijalnog agenta DEA, američke službe za borbu protiv narkotika, i Amazona, koji je snimio dokumentarnu seriju "The Last Narc" u kojoj se taj operativac pojavljuje, nije neko čudo.

Penzionisani agent Džejms Kajkendejl tužio je Amazon Studios za narušavanje ugleda predstavljanjem njegovog karaktera u seriji na neadekvatan način. U četiri epizode ovog serijala ispričana je priča o Enrikeu Kikiju Kamareni, saradniku DEA kog je u Gvadalahari u Meksiku oteo, mučio i ubio narko-kartel 1985. godine. Ovaj događaj za posledicu je imao osude više bosova Gvadalahara-kartela.

U optužbi koja je podignuta protiv više lica, navodi se da je "serija maskaradu predstavila kao stvarne činjenice, ali u realnosti, Kamarenina tragična smrt prikazana je senzacionalistički zarad profita."

U tužbi se dalje navodi da je, zarad gledanosti i zarade, priča o Kamareninoj borbi protiv narko-kartela iskrivljena, tako da je predstavljeno da su agenti američkih službi zapravo sarađivali sa kartelima kako bi se svrgnuo komunistički režim u Nikaragvi, pa je agent, zapravo, ubijen zbog toga što je otkrio ovu zaveru. Kao saučesnik u ubistvu svog kolege pojavljuje se Kajkendejl, koji je prethodno primao mito i prisustvovao sastancima kartela.

Kajkendejl naglašava da je neistiniti narativ serije baziran na nepouzdanim, diskreditovanim i neimenovanim izvorima informacija, kao i da su producenti serije bili svesni da su podaci neistiniti kada su snimali.

Ostaje da se čuje reč pravosuđa.