En Hatavej, Meril Strip i Emili Blant imale su prelomni trenutak na dodeli SAG nagrada 2024, skoro 20 godina nakon što su glumile u filmu Đavo nosi Pradu.

Grupa se ponovo okupila tokom sinoćne ceremonije koja se održala u Shrine Auditorium i Expo Hall-u u Los Anđelesu — da bi se zajedno predstavili na sceni.

Meril Strip (74) je prva izašla na scenu da uruči nagradu za izvanrednu ulogu muškog glumca u humorističnoj seriji, ali je zabrinula publiku kada je ušla pravo u mikrofon.

„Dve stvari, zaboravila sam naočare i kovertu“, rekla je Strip, koja je nosila crvenu Pradinu haljinu, pre nego što su Blant i Hatavej, izašle na scenu, Blant držeći kovertu, Hatavej naočare.

Blant i Hatavej su zatim počele da rekreiraju sve replike Meril Strip u filmu Devil Wears Prada.

"Ne mislim da sam poput Mirande“,prekinula je Strip pre nego što je Hatavej dodala: „Ne, ne nije bilo pitanje."

Blant je takođe odala počast naslovu filma u crvenoj haljini. Hatavej se, u međuvremenu, odlučila za arhivsku Versaće haljinu u plavoj nijansi - sa kaišem. Naravno, lik Meril Strip je u filmu izneo iconic monolog u kojem je objasnila popularnost ove nijanse u modnoj industriji nakon što Hatavejeva Endi nije mogla da razlikuje dva kaiša u toj boji "is not just blue, it's not turquoise, it's not lapis, it's actually cerulean".

En Hatavej
SAG / Zuma Press / Profimedia 

Blant i Strip su bili nominovani na dodeli nagrada. Blant je dobila pohvale za izvanrednu žensku glumicu u sporednoj ulozi i izvanrednu glumačku ulogu u filmu Openhajmer, dok je Strip bila nagrađena za izvanrednu izvedbu ansambla u humorističnoj seriji pored glumačke ekipe u filmu Samo ubistva u zgradi.

Emili Blant
Juan Rico / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video

Dejan Jelača sa dodele Oskara Kurir TV

Izvor: Wanted V.P.