SAG nagrade su održane 24. februara u Los Anđelesu, obeležavajući 30. godišnjicu ceremonije koja je prvi put bila dostupna uživo na Netflixu.

Najbolja filmska ekipa po mišljenju glasača bila je ona iz filma "Openhajmer", dok su istu nagradu u televizijskim kategorijama odnele glumačke ekipe serija "The Bear" i "Succession".

Kilijan Marfi sag nagrade
Fati Sadou/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia 

Iako se SAG nagrade smatraju pouzdanim pokazateljem potencijalnih dobitnika Oskara, sinoćnje iznenađenje došlo je u glumačkim kategorijama. Lily Gladstone je iznenadila osvajanjem nagrade za najbolju glumicu, a Cillian Murphy, Robert Downey Jr. i Da’Vine Joy Randolph već mogu staviti Oscara u džep, osvojivši najbolje glavne i sporedne glumačke nagrade.

Robert Dauni Džunior sag nagrada
Fati Sadou/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia 

Pedro Pascal takođe je obradovao fanove osvojivši nagradu za najboljeg dramskog glumca u televizijskim kategorijama, dok su Steven Yeun i Ali Wong nagrađeni za miniseriju "The Beef". Jeremy Allen White i Ayo Edebiri iz serije "The Bear" ponovno su proglašeni najboljim glumcima u humorističkim televizijskim ostvarenjima.

SAG nagrade dobitnici 2024
CHRIS CHEW / UPI / Profimedia 

Najbolji kaskaderski tim u filmu nagrađen je za rad na "Mission: Impossible — Dead Reckoning, Part One", dok je ansambl kaskadera na televiziji iz "The Last of Us" osvojio istu nagradu.

Posebno priznanje za životno delo pripalo je pevačici i glumici Barbari Streisand. Na društvenim mrežama je naišao na oduševljenje pobednički govor iznenađenog Pedra Pascala.

Izvor: Wanted V.P.