Nedelja za nama nije bila laka za kraljevsku porodicu. U ponedeljak je Bakingemska palata saopštila da je kralju Čarls III dijagnostikovan rak dok je bio podvrgnut operaciji zbog uvećane prostate. U skladu sa prvobitnim saopštenjem, kralj u svojoj novoj izjavi nije otkrio više detalja o tome o kakvoj se vrsti raka radi, o vrsti lečenja ili u kojoj je fazi rak.

U poruci, napisanoj u Sandringemu u Norfolku, kralj Čarls je rekao:

„Želeo bih da izrazim najsrdačnije hvala za mnoge poruke podrške i lepe želje koje sam dobio poslednjih dana. Kao što svi oni koji su oboleli od raka nažalost znaju, takve ljubazne misli su najveća uteha i ohrabrenje", naveo je Čarls.

profimedia-0787493557.jpg
PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Pored toga što se zahvalio javnosti na željama brzog ozdravljenja, 75-godišnji kralj se osvrnuo i na svoju odluku da javno otkrije svoju bolest, rekavši:

„Jednako je ohrabrujuće čuti kako je otkrivaje moje dijagnoze pomoglo o podizanju svesti u javnosti o ovoj bolesti, a takođe su ljudi postali upućeni u rad organizacija koje podržavaju pacijente od raka i njihove porodice širom Ujedinjenog Kraljevstva i širom sveta."

Kralj Čarls III priredio je skrivenu poruku na majčinom kovčegu.
Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia 

Naglašavajući svoju zahvalnost medicinskim radnicima i dobrotvornim organizacijama za borbu protiv raka, Čarls je dodao:

„Neizmerno se divim njihovoj neumornoj brizi i posvećenosti."

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU! kurir televizija


Izvor: Wanted A.N.