Pobednica 74. izdanja festivala u Sanremu je Anđelina Mango sa pesmom La noia, odlučeno je posle pet dugih festivalskih večeri. Time je stekla pravo da predstavlja Italiju u Malmeu ovog maja.

Iako se svaki učesnik pismeno izjasnio o svom mogućem učešću na Eurosongu tokom nedelje uoči festivala, to će biti zvanično otkriveno i saopšteno na konferenciji za novinare, koja će biti održana u podne. Anđelinu će pitati da li će predstavljati Italiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu.

Angelina Mango pobednica Sanrema 2024
Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia 

Ovogodišnji konkurs okupio je 30 umetnika koji su tokom pet večeri u čuvenom Teatru „Ariston” pokušali da zadobiju naklonost publike, radija i novinarskog žirija.

Na početku večeri, Amadeus je predstavio rangiranje svih 30 izvođača na osnovu svih glasova sakupljenih tokom prve četiri večeri. Nakon toga, svih 30 učesnika su se poslednji put popeli na scenu i izveli svoje pesme.

Zanimljivo je da je Geolier bio izraziti favorit publike; nakon 1. kruga glasanja, imao je čak 60% glasova, a pratili su ga Angelina Mango sa 16,1%, Ghali 8,3%, Annalisa 8% i Irama 7,5%, što znači da su u radijski i pres-žiri odneli prevagu u korist Angeline u završnoj etapi glasanja.

Anđelina je očarala publiku i žiri i odnela pobedu, a tokom nastupa desio joj se zanimljivi peh. Naime, ona je pala na bini, ali je vrlo brzo ustala.

Ko je Anđelina Mango?

Anđelina (10. april 2001.) e italijanska pevačica i tekstopisac rođena u Maratei. Anđelina je odrasla okružena muzikom jer su joj roditelji bili muzičari, što ju je navelo da pronađe strast prema tome. Odrastajući, naučila je da svira gitaru, klavir i naravno, peva. Nakon što se preselila u Milano nakon očeve smrti, odlučila je da nastavi svoje prethodne studije, kao i da osnuje bend sa svojim bratom gde je pevala dok je on bio bubnjar.

Što se tiče njene karijere, Mango je aktivna u muzičkoj industriji od 2020. godine kada je objavila svoj prvi singl "Va tutto bene", a ubrzo zatim i svoj prvi EP "Monolocale". 2021. godine, vidimo da njena muzička karijera počinje da se ubrzava. Čak je nastupala i tokom Milanske muzičke nedelje u novembru 2021. Nakon toga, nastupila je na Sanremo Giovani sa pesmom "La tua buona colazione", ali nije izabrana kao jedna od finalista.

Angelina Mango pobednica sanrema posle 10 godina žena
Maria Laura Antonelli/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Jugoslavija evrovizija  Youtube/ tasosk3/printscreen


Izvor: Wanted V.P.