Reditelj Vudi Alen proslavio je pre nekoliko dana 88. rođendan, a nedavno je sa suprugom Sun Ji Previn posetio filmski festival u Veneciji i obećao da će ponovo snimati filmove u Njujorku ako "neko bude dovoljno lud" da to finansira. Majstor humora i društvene satire više ne snima u SAD jer mu je filmska industrija okrenula leđa nakon optužbi njegove bivše supruge Mije Farou da je seksualno zlostavljao njihovu ćerku Dilan.

Vudi Alen
Shutterstock 

Veza Vudija Alena i Mije Farou prvo je privukla veliku pažnju javnosti jer je njihovo partnerstvo cvetalo u čak 13 zajedničkih filmova, a kasnije i zbog ljubavnog trougla sa usvojenom ćerkom. Naime, par se upoznao u restoranu na Menhetnu kada je Mia imala 34 godine i sedmoro dece, a Alen 43 godine i nije baš bio sklon porodičnom životu. Kada ga je upoznala sa svojom porodicom, njena usvojena ćerka Sun Ji imala je samo 10 godina i nije bila oduševljena novim muškarcem u kući.

Sve je počelo 1977. godine, kada su Mia i njen bivši suprug Andre Previn usvojili siromašnu sedmogodišnju devojčicu iz Koreje. Zanimljivo je da je Mia pre toga morala da se potrudi da promeni zakon, jer je tada parovima bilo dozvoljeno da usvoje samo dvoje dece iz inostranstva, a njih dvoje su pored dva biološka sina blizanca već imali dva usvojena sina iz Vijetnama.

Godinu dana nakon što su usvojili devojčicu, Mia i Andre odlučili su da se razvedu. Samo godinu dana kasnije započela je vezu sa poznatim filmskim rediteljem Vudijem Alenom. Glumica tada nije ni slutila da će se ova veza za nju završiti slomljenim srcem, a nije mogla ni da pretpostavi da je krivac njihovog raskida već pod njenim krovom. Iako Vudi nije bio lud za roditeljstvom, on i Mia su se 1985. godine dogovorili da usvoje još jedno dete, a u njihov dom je stigla Dilan, koja će kasnije optužiti reditelja za zlostavljanje.

Kako je vreme prolazilo, emocionalna veza između Alena i Farou je počela da bledi, a on je počeo da se povezuje sa Sun Ji. Rekla je da je njihovo prijateljstvo počelo kada je slomila skočni zglob igrajući fudbal u trećem razredu srednje škole, a on ju je odveo kod lekara. Ubrzo su počeli da idu zajedno na košarkaške utakmice. Pre toga, jednom je objasnila Sun Ji, njih dvoje praktično nikada nisu razgovarali, a na kasnijem suđenju je istakla da joj on „nikada nije bio očinska figura“.

Započeli su vezu u decembru 1991. godine, kako je Vudi kasnije otkrio na sudu „nekoliko dana posle Božića“, kada je ona došla da provede zimske praznike kod kuće tokom prve godine fakulteta. On je imao 56 godina, a ona 21. Svoju vezu nisu mogli dugo da kriju, ali je u januaru sledeće godine Mia pronašla intimne fotografije Sun Ji u Vudijevom stanu i saznala za njihovu aferu. Alen je tvrdio da više nije bio u vezi sa Mijom kada je započeo vezu sa Sun Ji, i opisao je kao aferu koja se pretvorila u nešto više.

U avgustu 1992. njihova veza počela je da puni medije, a Vudi Alen je objavio izjavu u kojoj je rekao da je zaljubljen u nju. Ubrzo je Ji priznala da ju je to iznenadilo. Otkriće intimnih fotografija izazvalo je šok u javnosti i pravu medijsku pomamu. Farou je strateški planirala svoju pravnu bitku protiv Alena dok je u međuvremenu mudro ćutala. Ubrzo nakon toga, optužila je Alena za nedolično ponašanje prema njihovoj ćerki Dilan, što je izazvalo ogorčenu bitku za starateljstvo i napete sudske postupke.

vudi alen
Shutterstock 

Pravna bitka između Vudija Alena i Mije Farou dostigla je vrhunac kada su obe strane iznele svoje dokaze. 1993. godine, sudija je Miji dodelio starateljstvo nad decom, odbacio optužbe protiv Alena i uveo ograničenja u njegovom pravu na posete. Tokom čitavog postupka, stručnjaci su diskreditovali Dilanino svedočenje zbog nedoslednosti koje su se pojavile tokom unakrsnog ispitivanja.

Vudi Alen
JACK GUEZ / AFP / Profimedia 

Uprkos ličnim i pravnim previranjima, Vudi Alen i Sun-Ji Previn ostali su nepokolebljivi u svojoj posvećenosti jedni drugima. Četiri godine nakon skandala, formalizirali su svoju vezu. U vreme njihovog venčanja, Alen je imao 61, a Sun Ji 26 godina. Dok je Alen nastavio da radi kao filmski reditelj, Sun Ji je prihvatila ulogu domaćice.

Vudi Alen
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Tokom godina, par je odlučio da usvoji dve devojčice i podigne svoju porodicu dalje od reflektora i medijske pažnje. Iako neki i dalje ističu da je Vudi Alen oženio njegovu ćerku, Sun Ji objašnjava da njihova veza nije bila klasična veza između oca i ćerke i da su se njihovi izbori pokazali uspešnim, jer su ostali u stabilnom braku više od tri decenije.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!