Poznati glumci iz omiljene serije "Prijatelji" - Dženifer Aniston, Kortni Koks, Liza Kudrou, Met Leblank i Dejvid Švimer, navodno su u početnim pregovorima na koji način će odati počast svom nedavno preminulom kolegi, Metju Periju, na predstojećoj dodeli Emi nagrada.

Prema izvorima, glumci žele podeliti svoje lične uspomene na Perija, poznatog po ulozi Čendlera Binga, i iskazati mu počast koja mu priliči.

serija prijatelji
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Podsećamo da je Peri pronađen mrtav u svojoj hidromasažnoj kadi krajem oktobra, u 54. godini. Tačan uzrok smrti još uvek nije poznat, rezultati toksikološkog izveštaja se još uvek čekaju.

"Kada je reč o njegovoj smrti, emocije su još uvek sveže, a situacija je veoma osetljiva, što je potpuno razumljivo. Međutim, Džen, Lisa i ostatak glumačke postave žele javno da odaju počast Periju u nekom trenutku. Razmišlja se da će to biti na dodeli Emi nagrada sledeće godine",izjavio je izvor za Daily Mail.

friends
printscreen/youtube/TBS 

Iako će Peri verovatno biti pomenut u delu "In memoriam" tokom ceremonije, izvor Daily Maila tvrdi da glumci takođe žele podeliti svoje lične uspomene na sceni.

"Svi bi voleli da se okupe na pozornici kako bi razgovarali o njemu, podelili sećanja i poslali poruku svetu o čoveku kakav je bio u stvarnom životu. Ako se svi slože oko dostojanstvene počasti i dobiju odobrenje njegove porodice, definitivno će se okupiti kako bi tu veče učinili posebnim trenutkom za Matjua i sve koji su ga voleli", objasnio je izvor.

Ove informacije stižu nekoliko dana nakon što su se glumci na društvenim mrežama oprostili od Perija putem niza emotivnih objava.

serija prijatelji
printscreen/youtube/TBS 

Originalno planirana za 15. januar u Peacock pozorištu u Los Anđelesu, dodela Emi nagrada će, ukoliko se usaglase svi detalji, verovatno postati posebno emotivan događaj s posvećenim segmentom u čast Perija. Tokom svoje karijere, Peri je bio pet puta nominovan za Emi nagradu, uključujući i nagradu za najboljeg glavnog glumca u humorističkoj seriji 2002. godine za svoju ulogu u "Prijateljima". Takođe, dva puta je bio nominovan za najboljeg gostujućeg glumca u seriji "Zapadno krilo" tokom 2003. i 2004. godine.

Šta ima? Zašto se "Prijatelji" nisu oglasili povodom smrti Metju Perija? MONDO/Teodora Orlandić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!