Supruga Emanuela Makrona, predsednika Francuske, zavolela ga je u vreme kada je on bio tinejdžer i njen učenik, a nastavili su da održavaju vezu i nakon što je on poslat u Pariz da bi ga roditelji razdvojili od nje

Kako je priznala, nadala se da će se zaljubiti u nekoga njenih godina u vreme kada je njeno srce pripalo Makronu, tinejdžeru i učeniku katoličke škole u kojoj je predavala, školskom drugu njene ćerke.

Podsetimo, on je imao 15 godina kada se zaljubio u, tada 39-godišnju, nastavnicu u Amjenu, a njegovi roditelji neko vreme su bili uvereni da je on u vezi sa Lorens, Brižitinom ćerkom. Potom su od porodičnog prijatelja čuli istinu – da je njihovo dete opčinjeno Lorensinom majkom.

Zašto je Brižit Makron čekala 10 godina da se uda Makrona?
Witt Jacques/Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Šokirani zbog ove afere, Makronovi su ispisali sina iz škole i poslali ga u internat, u Pariz, a Brižit priznaje za Paris Match da je bila sigurna da će Emanuel nastaviti dalje kada mu ona bude daleko od očiju.

– Emanuel je morao da ode u Pariz. Rekla sam sebi da će se on zaljubiti u nekoga njegovih godina. To se nije desilo – rekla je prva dama.

emanuel makron
KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U međuvremenu se Brižit razvela, Makron sazreo i oni su se venčali 2007. godine, upkos razlici od 24 godine. Navodno je političar njenoj deci, kojoj je postao očuh sa samo 29 godina, na svadbi rekao:

– Hvala što prihvatate nas, ne baš normalan par.

Kako je Brižit sada priznala, zbog dece je čekala 10 godina da Emanuelu Makronu kaže "da".

– Čekala sam jer nisam htela da im uništim živote. To je potrajalo 10 godina. Možete da zamislite šta su sve slušali. Ali ja nisam htela da propustim sopstveni život – istakla je Brižit.

emanuel makron
Laine Nathan/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Kako je gospođa Makron priznala, Emanuel ju je osvojio intelektom kojim je i danas neprestano iznenađuje.

– Nikada nisam videla takvu memoriju... takav intelektualni kapacitet – istakla je ova nastavnica glume, francuskog i latinskog. – Imala sam mnogo brilijanti učenika, ali niko nije imao njegovu sposobnost. Uvek sam mu se divila.

Bonus video

VUČIĆ U JELISEJSKOJ PALATI: Emanuel Makron primio predsednika Srbije  instagram/buducnostsrbijeav